Socialrådgiverpraktikanter
Skal du i praktik som socialrådgiver i Syddjurs Kommune? Så læs mere om det praktisk og alt det spændende, som vi kan tilbyde dig.
Indhold
Velkommen
På denne side kan du læse mere om at blive socialrådgiverpraktikant i Syddjurs Kommune. Som praktikant er du en værdifuld ressource for os, fordi du en dag måske bliver vores kommende kollega.
Det er vigtigt for os, at du træffer et oplyst valg om din praktik. Her på siden kan du læse mere om din mulige praktik hos os - vi håber at se dig her hos os.
Praktiksteder
Vi har to steder i Syddjurs Kommune, hvor din praktik kan foregå:
Administrationsbygningen i Ebeltoft
Lundbergsvej 2
8400 Ebeltoft
Her bor
- Socialcentret, som arbejder med social, psykiatri og handicap for voksne.
- Beskæftigelsesområdet, som arbejder med opfølgning på sygemeldte borgere, ledighedsydelse og fleksjob, integration, samt job- og uddannelsesrettet indsats til voksne over 18 år.
Administrationsbygningen i Hornslet
Tingvej 17
8543 Hornslet
Her bor
- Familierådgivningscentret, som arbejder med særlig støtte til familier og børn og unge under 18 år.
- Styrket Helhed, som arbejder helhedsorienteret og har alle opgaver indenfor social, beskæftigelse og familie i samme sag.
Uanset, hvor du kommer i praktik, vil der være møder i begge huse under dit forløb.
Begge huse har storrumskontorer, hvor der er plads til alle. Der er også lokaler, som kan bookes til alene-arbejde, møder og samtaler med borgerne.
Du kan læse mere om de forskellige afdelinger her:
Se Hornslet Administrationsbygning
Transport
Fra Århus C til Hornslet: 40 min. med letbane, 30 min. i bil. Gratis parkering og 8 min. gang til letbanen.
Fra Århus C til Ebeltoft: 1 t. 20 min. med bus, under en time i bil. Busterminal ved rådhuset, gratis parkering.
Hvis I er flere praktikanter samme sted er det en god ide at aftale samkørsel.
Fordi Syddjurs Kommune er en relativt lille kommune, får man god mulighed for at prøve flere ting af – både sagsbehandler og jobkonsulent opgaver og det er nemt at arbejde tværfagligt, fordi der er kort afstand mellem afdelingerne. Jeg har både i min praktiktid og som færdiguddannet et meget tæt samarbejde med eksempelvis ydelsesafdelingen, som bor i samme hus. De er gode til at give sparring og hjælpe med at svare på, hvad der skal til for, at borgeren opnår sine mål.
Tidligere praktikant og nuværende medarbejder i Jobcenteret
Tryghed i opgaverne
Det er vigtigt for os, at du både bliver godt oplært i arbejdet, men også får tilpas mange udfordringer til, at du synes, at arbejdet er spændende.
Du kan være sikker på, at vi guider og hjælper dig i opgaverne. Du bliver ikke sat til opgaver, som du ikke er trygge ved. Samtidig hjælper vi dig til gradvist at tage mere ansvar i opgaverne.
Vi tilpasser os dit tempo, og du har mulighed for dialog med praktikvejledere under hele forløbet.
Praktikvejledere
Du vil få en eller to praktikvejledere, men oftest deltager hele afdelingen i dit forløb hos os.
Vi har en tæt opfølgning og et introprogram som er udarbejdet efter den enkeltes behov. Der vil hele tiden blive taget hensyn til, hvor den studerende er i sin udvikling. Det er ikke kun praktikvejlederne, der står til rådighed for spørgsmål eller hjælp, men hele afdelingen.
Praktikvejleder
Som praktikant hos os er der mulighed for at arbejde med en bred målgruppe, og vi har også mulighed for at lave uger, hvor man som praktikant har mulighed for at følge en anden afdeling fx styrket helhed eller ungeteamet.
Borgeren ved roret - en tværgående strategi
I Syddjurs Kommune er vi optaget af hele tiden at udvikle på vores tilgang til arbejdet med borgerne.
"Borgeren ved roret" i Syddjurs Kommune er et projekt, der sætter borgeren i centrum for kommunens udvikling af velfærdsydelser. Initiativet bygger på samskabelse mellem borgere, medarbejdere og ledelse for at finde innovative løsninger på lokale udfordringer.
Målet er at styrke borgernes indflydelse og skabe en mere behovstilpasset offentlig service. Projektet fokuserer på dialog, fællesskab og fælles ansvar, hvor borgernes erfaringer og idéer bliver fundamentet for fremtidige beslutninger. Gennem workshops og partnerskaber udvikles konkrete tiltag, der skal sikre en bæredygtig udvikling. Projektet understøtter dermed både demokratiske værdier og bedre resultater i hverdagen.
Som praktikant betyder det, at du tager del i de tiltag, som vi iværksætter herunder at deltage i mulige tværgående samarbejder om borgeren.
Hvis din afdeling afholder kompetenceudviklingsforløb og undervisningsdage, mens du er her, vil du som udgangspunkt blive inviteret med.
Mindre kommune - flere muligheder
Syddjurs Kommune har knap 45.000 indbyggere – Århus har 7,3 gange så mange.
Generelt har Syddjurs Kommune en strategi om at have en tværgående tilgang til arbejdet uanset, hvilken afdeling man sidder i.
Vi er en lille kommune, der samarbejder tæt på tværs af afdelinger og områder. Fysisk sidder flere afdelinger også tæt på hinanden. Som praktikant betyder det, at du under dit praktikforløb også vil få kendskab til og samarbejde med andre områder end der, hvor du er placeret.