Styrket fokus på tiltrækning af virksomheder i Syddjurs

Fremtidsparken i Følle

På baggrund af en analyse af kommunens tiltrækning af virksomheder, vil Syddjurs Kommune nu styrke indsatsen. Der igangsættes lokalplanlægning af et større erhvervsområde ved Følle, den såkaldte Fremtidspark. Desuden vil kommunen øge markedsføringen og forbedre dialogen med mulige nye virksomheder, samt skærpe profilen for de øvrige lokale erhvervsområder - dette skal ske i dialog med de lokale virksomheder.

Udvalget for erhverv og beskæftigelse har på deres møde den 9. juni 2021 behandlet en ny rapport om kommunens evne til at tiltrække virksomheder til de ledige erhvervsgrunde i kommunen. På baggrund af rapporten har udvalget ønsket at styrke kommunens indsats for tiltrækning af virksomheder på en række områder.

Der skal udarbejdes en målrettet markedsførings- og salgsstrategi for kommunal erhvervsjord og der skal nedsættes lokale virksomhedspaneler, der kan arbejde med at styrke de lokale erhvervsprofiler. Den interne koordinering og bemanding af opgaven med salg af erhvervsjord skal også øges.

For det store og endnu ubebyggede erhvervsområde ved motortrafikvejen tæt på Følle, den såkaldte Fremtidspark, skal der allerede nu igangsættes en lokalplansproces. I processen vil 2 - 3 virksomheder, der har vist interesse for området, blive inviteret med til bordet.

Formanden for udvalget for erhverv og beskæftigelse Gunnar Sørensen udtaler:

 - Jeg er meget tilfreds med, at vi nu får styrket vores indsats for at tiltrække virksomheder til kommunen. Der er potentiale til at tiltrække flere virksomheder, men vi er mange om buddet, så det er klart at vores markedsføring og dialog med potentielle virksomheder skal være skarp. I udvalget tror vi også på, at der er et stort potentiale i Fremtidsparken ved Følle. Derfor går vi nu i gang med en lokalplanplanlægning, hvor de virksomheder, der har vist interesse tidligere, kan være med til at forme området. Andre virksomheder, der har lyst til at bygge i området, er naturligvis også velkomne. For de øvrige lokale erhvervsområder vil vi i samarbejde med de lokale virksomheder arbejde for at styrke deres lokale profiler og eventuelle nicher.

Ud over øget fokus på tiltrækning af virksomheder skal der også arbejdes med styrket iværksætteri. Den bestilte rapport peger på et særligt kreativt iværksætterimiljø ved Maltfabrikken og en række mindre virksomheder ved Grobund, der arbejder inden for bæredygtighed.

Udvalget for erhverv og beskæftigelse har afsat 600.000 kr. til opgaverne, der blandt andet indebærer 200.000 kr. til forarbejde til en lokalplan for Fremtidsparken, 100.000 kr. til udarbejdelse af en markedsføringsstrategi samt salgsmateriale, 100.000 kr. til dialog med lokale virksomhedspaneler samt 200.000 kr. til en analyse og handlingsplan for iværksætteri.

Ud over de midler, som udvalget har afsat, er der som en del af direktionens oplæg til budget 2022 indarbejdet et forslag til en central kontaktperson, der kan sikre den gode dialog med potentielle virksomheder. Den nye grundsalgskoordinator skal fungere som en fast kontaktperson for virksomhederne og sikre god koordinering og kommunikation omkring virksomheders henvendelser.

Opdateret: 06-07-2021 11:22
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt