Arbejdet med en ny Hornslet Skole er skudt i gang med inspirationstur

Studietur for ny skole i Hornslet

Som opstart på arbejdet med at udarbejde et konkurrenceprogram til en arkitektkonkurrence for en ny Hornslet Skole har medlemmer af Byrådet i Syddjurs Kommune, repræsentanter fra Hornslet Skole og Hornslet Hallen været på inspirationstur til tre skoler. Der var enighed om, at der er masser af inspiration at hente og at mulighederne er mange. Arbejdet vil blive fulgt op af en række workshops med interessenter samt et informationsmøde for alle interesserede.

Arbejdet med at udarbejde et konkurrenceprogram for en arkitektkonkurrence til den nye Hornslet Skole er gået i gang. Som opstart på arbejdet har medlemmer af Byrådet i Syddjurs Kommune, ledere og medarbejdere fra Hornslet Skole, repræsentanter fra Hornslet Hallen og bygherrerådgivere netop været på en inspirationstur til en række skoler.

Studieturen gik til Lindebjergskolen i Herning Kommune, hvor en ny skole til 1.000 elever er bygget sammen med Hammerum Hallerne. Skolen rummer også bibliotek og ungdomsskole og minder derfor om det kommende projekt med at bygge udskoling og ungdomsskole ved Hornslet Hallen.

Artium i Brande var næste stop. Her var man valgt at bygge en ny skole, bibliotek, ungdomsskole, kulturskole, lokalhistorisk arkiv og sundhedshus sammen i ét kompleks ved siden af idrætsanlæg og haller.

Turen endte med et besøg på den ombyggede Søndervangsskole i Aarhus. Her er skolen åbnet op for fritidsbrugere og er dermed blevet et lokalt samlingssted for et bredt foreningsliv. Skolens undervisningslokaler er ombygget til at kunne rumme læring på mange måder og de lange gangarealer, som optager meget plads i skoler fra 1960'erne, har fået indbygget elementer, der opfordrer til leg, motion og bevægelse.

Chef for børn og læring Per Viggo Larsen udtaler om turen:

 - Det var en meget inspirerende dag, hvor vi alle kom hjem med mange indtryk fra skolebyggerier, der alle emmer af læring, trivsel og bevægelse. Der er tale om meget forskellige projekter, men de gav hver for sig et godt indtryk af de mange muligheder der er, når man tænker mange forskellige funktioner ind i de samme bygninger, der er åbne nærmest 24/7. Vi glæder os alle til at komme i gang med de nærmere drøftelser og til fortsat dialog med de lokale interessenter hen over efteråret.

Inspirationsturen vil blive fulgt op af tre workshops over de næste par måneder med deltagelse af skole, hal, ungdomsskole og kulturskole.

Det er også planen, at der afholdes en digital event i uge 43, hvor alle borgere og interessenter kan lytte med for at høre om projektet.

Det forventes, at vinderen af en arkitektkonkurrence kan offentliggøres maj 2022.

Opdateret: 09-09-2021 15:41
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt