Mobilt kontor i 2023
Borgmesterens dør står på vid gab, når han rykker borgmesterkontoret ud til forskellige steder i kommunen.
Dagene tilrettelægges i tæt dialog og samarbejde med repræsentanter i lokalsamfundene og kan blandt andet byde på virksomhedsbesøg og dialog med foreninger og grupper i området. Som afslutning på dagen er der walk and talk fra et centralt sted i byen, hvor alle er velkomne til at gå med på en uformel spadseretur.
Besøg i 2023
Besøg i 2023
Den 17. januar: Feldballe
Den 21. februar: Pindstrup
Den 21. marts: Thorsager
Den 25. april: Kongsgårde
Den 23. maj: Rosmus
Den 13. juni: Femmøller
Den 22. august: Lime
Den 19. september: Dråby
Den 10. oktober: Grønfelt
Den 14. november: Rodskov
Den 12. december: Skørring
Borgmesterkontoret rykker til Feldballe tirsdag den 17. januar
Dagen byder blandt andet på besøg hos Friland, købmandsgården og idrætsforeningen samt åbent
kontor på Friskolen.
Når Borgmester Michael Stegger Jensen flytter sit kontor ud til forskellige lokalområder i kommunen,
planlægges dagen som en kombination af for eksempel virksomhedsbesøg, dialog med lokale
repræsentanter, åbent kontor på et centralt sted i byen og såkaldte walk and talks, som er uformelle gåture rundt i området til centrale interessepunkter.
Dagens program:
- Kl. 08.00-10.00: Virksomhedsbesøg hos Feldballe Købmandsgård, Ebeltoftvej 54, 8410 Rønde
- Kl. 10.00-12.00: Åbent kontor på Feldballe Friskole, Ebeltoftvej 56, 8410 Rønde
- Kl. 13.00-13.45: Besøg hos idrætsforeningen og hallen
- Kl. 14.00-14.45: Besøg hos Friland
- Kl. 15.00-17.00: Åbent kontor på Feldballe Friskole, Ebeltoftvej 56, 8410 Rønde
- Kl. 17.00-18.00: Walk and talk, start ved friskolen. Fra friskolen går turen til centrale interessepunkter i området.
Det mobile borgmesterkontor kom til Pindstrup
Spånpladeproduktion, katolske traditioner, dart og strikning var blandt andet på programmet, da det mobile borgmesterkontor rykkede til Pindstrup tirsdag den 21. februar.
Tirsdag den 21. februar rykkede Borgmester Michael Stegger Jensen sit kontor til Pindstrup.
Byen rummer cirka 750 indbyggere i et bølgende landskab med skove rundt om. Den store lokale fabrik Kronospan er et af kendetegnene for Pindstrup, og det var da også her, Borgmesteren havde sit første besøg på dagen.
Kronospan har 220 medarbejdere og producerer spånpladeprodukter til den globale møbel- og byggeindustri. Administrerende direktør Steen Lassen tog imod, fortalte om virksomheden og viste rundt. Produktionen er i gang 24 timer i døgnet året rundt. Der arbejdes i treholdsskift i hverdagene og i toholdsskift i weekenden.
En stor del af de ansatte er er ufaglærte. Der er også mange faglærte ansat f.eks. som smede og laboranter. 90% af alt det træ, som bruges i produktionen er genbrugstræ, som bl.a. kommer fra genbrugsstationer. Kronospan har generelt et stort fokus på cirkulær økonomi.
Katolsk kirke med rødder i mosebruget
Efter åbent kontor i Dagli' Brugsen gik turen til Sankt Mikaels Kirke. Her blev Borgmesteren modtaget af blandt andre Hans Christian Baltzer (som har været med til at restaurere kirken), Elisabeth Rantzau og Carl la Cour (formand og medlem af bestyrelsen i Margrethe og Johs. F. la Cours Fond Pindstrup).
Fonden støtter almennyttige formål i samfundet omkring virksomheden Pindstrup Mosebrug og er en kendt drivkraft i lokalområdet.
Den katolske kirke er bygget i 1929-1930 primært af frivillige fra byen, blandt andet medarbejdere fra det lokale mosebrug. Mange polske indvandrere flyttede til Pindstrup, da de kunne få arbejde på mosebruget, og så var det naturligt at ønske en kirke lokalt. Kirken har fået støtte af bl.a. førnævnte fond, både ift. opførelsen og løbende restaurering. Kirken er blevet renoveret både i 1970'erne samt i 2018/2019. Senest renoverede man kirken med henblik på at få den tilbage til det oprindelige udseende.
Der er messe i kirken den 1. og 3. søndag i måneden. Her er der ofte barnedåb, hvor der gerne deltager mellem 15-20 personer. Efter messerne er der kirke-kaffe, hvor der også er et stort fremmøde. Kirken bruges af katolikker med f.eks. vietnamesisk, tamilske og polske baggrunde.
Masser af aktiviteter i "Huset"
Herefter gik turen til Værestedet Huset, hvor bestyrelsen inklusiv formand Gunnar Hansen tog imod sammen med flere brugere, hvoraf flere ofte samles i huset for at strikke. Huset, som i år har fejret 25-års jubilæum, er 100% drevet af frivillige og har 78 medlemmer. Stedet danner ramme om mange forskellige aktiviteter hver uge: Strikkecafé, kortspil, dart, computerundervisning, cykling, fællesspisning og meget mere. Cirka tre gange årligt afholdes der også foredrag i Huset. Medlemmerne kommer selvfølgelig lokalt fra Pindstrup, men der er også flere fra f.eks. Ryomgård, Rønde og Auning.
Som sædvanligt afsluttedes dagen med en walk-and-talk arrangeret af Distriktsrådet. Jens Peter Langballe Sørensen, leder af mobilitetsafdelingen i Syddjurs Kommune, var også med og svarede på de spørgsmål, de lokale havde særligt til infrastruktur, mobilitet, trafiksikkerhed, skiltning, stier og veje.
"Det var en rigtig god dag i Pindstrup. Det var spændende at få indblik i de mange ting, der sker i området, og inspirerende at se, hvordan de lokale i stærke fællesskaber sætter en masse igang. Det er tydeligt at mærke, at borgerne i Pindstrup er stolte af deres by og sammenhold".
Dagens program:
- Kl. 08.00-09.45: Virksomhedsbesøg hos Kronospan, Fabriksvej 2, 8550 Ryomgård
- Kl. 10.00-12.00: Åbent kontor i Dagli'Brugsen i frokoststuen eller på kontoret, Storegade 62, 8550 Ryomgård
- Kl. 13.00-13.45: Besøge Sankt Mikaels Kirke, Kastrupvej 1, 8550 Ryomgård
- Kl. 14.00-14.45: Besøg hos Værestedet Huset, Storegade 60, 8550 Ryomgård
- Kl. 15.00-16.30: Åbent kontor i Dagli'Brugsen. I frokoststuen eller på kontoret
- Kl. 16.30-17.45: Walk and talk. Start ved Dagli'Brugsen, Storegade 62, 8550 Ryomgård.
Det mobile borgmesterkontor kom til Thorsager
Hvad har en helt speciel kirke, bæredygtig dyrkning af landbrugsjord og en cykelrytter "i samlesæt" til fælles? De var alle en del af programmet, da Borgmester Michael Stegger Jensen rykkede sit kontor til Thorsager den 21. marts.
Dagen i Thorsager startede ved Hedeskov Center for Life Science på Pindstrupvej. Her arbejder man i den familieejede virksomhed for at fremme grøn omstilling med udgangspunkt i tidligere konventionelt dyrket landbrugsjord og skovbrug. Målet er at skubbe positivt til udviklingen af løsninger, som kan binde CO2 og reducere udledningen af skadelige klimagasser. Aktuelt er virksomheden ved at renovere den gamle skole i Thorsager/Hedeskov. Bygningen renoveres udelukkende med bæredygtige materialer og tilgange. Bygningen skal, når den står færdigt, danne rammerne for Centeret.
Centeret er allerede i fuld gang med flere samarbejder, blandt andet AAU Build, Kalø Økologisk Landbrugsskole samt Skov- og landskabsingeniøruddannelsen (Københavns Universitet). Centeret arbejder også for at inspirere og skabe viden lokalt om bæredygtighed, herunder biobaserede byggematerialer og hvordan man kan bygge og renovere mere skånsomt og langtidsholdbart.
Efter en inspirende drøftelse trillede det mobile borgmesterkontor videre. Selvom kalenderen viste, at vi er i den første forårsmåned, dryppede en kold regn over Thorsager Rundkirke ved ankomsten. Indenfor var der lunt, og her blev Borgmesteren modtaget af præst Anne Marie Poulsen Tolbod og medlemmer af menighedsrådene for Thorsager, Bregnet og Feldballe.
Det helt specielle kirkerum egner sig ikke så godt til tale, som de skyndte sig at fortælle, men er "fremragende til sang og musik". Det vidner hele tre lokale kor, herunder et børnekor på 52 børn, om. Korsang er blot en af mange aktiviteter i kirken, som også danner ramme om et væld af gudstjenester året igennem, samt koncerter, foredrag, udstillinger og tæt samarbejde med andre aktører, herunder spejdere, distriktsråd, skole og borgerforening.
Kirke og Kalø Slotsruin var udsigtsposter mod fjenden
Kirken er fra 1200-tallet og formentlig en af de ældste i Syddjurs.Den er en af Danmarks syv middelalderlige rundkirker og den eneste i Jylland. Thorsager Kirke ligger i dag inde i landet. Da den blev opført, var Djursland imidlertid delt af et sund, der strakte sig fra Randers Fjord til Grenaa. De lave områder omkring Thorsager var dengang et stort vådområde med forbindelse til dette sund. I 1313 bygger kong Erik Menved borgen på Kalø, og fra den tid har borg og kirke været kongens ejendom indtil slutningen af 1600-tallet. og herfra var der god mulighed for at orientere sig hele vejen rundt og se eventuelle fjender på lang afstand. Herefter er det danske adelsslægter, der overtager Kalø og kirkerne i Thorsager og Bregnet. I 1825 bliver Kalø købt af senator J.M. Jenisch fra Hamborg, og kirken er herefter i denne families eje indtil 1945, hvor den danske stat beslaglægger al tysk ejendom i Danmark. I 1949 overdrager staten kirken til menigheden. Med denne spændende historie in mente blev det også til en tur op i klokketårnet, hvor kirkens særprægede arkitektur virkelig kom til sin ret.
Cykling med fællesskab i højsædet
Herefter var det tid til noget af et sceneskift for det mobile borgmesterkontor: Næste punkt på programmet var besøg i CK Djurs - en lokal cykelklub en kort gåtur fra kirken i lokaler ved skolen. Her tog bestyrelsesmedlemmerne Jan Lau Nielsen og Hans Chr. Pedersen imod, den ene farverigt klædt i klubbens sponsortrøje.
I de rummelige klublokaler var der et depot med "ekstra arme og ben". Det viste sig at dække over et væld af lycra-beklædningsgenstande til hurtigt at trække på lemmerne, hvis man bliver kold, mens man sidder i sadlen. At cykling handler om grej og gear lagde de to bestyrelsesmedlemmer ikke skjul på, men det er fællesskabet og oplevelserne, som er i centrum i CK Djurs. Klubben fejrer 25 års jubilæum i år og de ca. 120 medlemmer kommer fra hele Djursland og det nordlige Aarhus. Klubben har flere såkaldte licensryttere (som kan stille til start i professionelle løb) og arrangerede DM i 2015, hvor Chris Anker Sørensen endte øverst på skamlen.
Medlemmerne tager på et væld af ture i ind-og udland og flere ugentlige træninger (alt efter ambitioner og niveau). CK Djurs inviterer også helt grønne cyklister indenfor til en smagsprøve på sporten i ambitionen om at øge medlemstallet og sænke gennemsnitsalderen i klubben.
Stor fortællelyst
Herefter var det tid til dagens anden runde åbent kontor, som fandt sted i lokaler på skolen. Sidste punkt på programmet var walk and talk arrangeret af distriktsrådet, hvor man i samlet flok gik en tur i området med nedslag undervejs.
Michael Stegger Jensen siger:
"Det var en virkelig god dag i Thorsager. Det er et lokalsamfund med masser af aktiviteter, ideer og partnerskaber, hvor man i fællesskab får meget op at stå. Det er en fornøjelse at lære nyt om vores lokalsamfund i Syddjurs og møde så stort engagement og fortællelyst. Det oplevede jeg også på walk and talk, hvor der var stort fremmøde. At borgerne i Thorsager trodser vind og vejr for en gåtur i deres by fortæller meget om, hvor meget de brænder for den".
Dagens program:
- Kl. 08.00-09.45: Virksomhedsbesøg hos Hedeskov - Center for Life Science, Pindstrupvej 32, 8410 Rønde
- Kl. 10.00-12.00: Åbent kontor på Thorsager Skole, Kløvervangen 6A, 8410 Rønde
- Kl. 13.00-13.45: Besøge hos Thorsager Rundkirke, Kirkevej 9A, Thorsager, 8410 Rønde
- Kl. 14.00-14.45: Besøg hos CK Djurs, Kløvervangen 6, 8410 Rønde
- Kl. 15.00-16.30: Åbent kontor på Thorsager Skole, Kløvervangen 6A, 8410 Rønde
- Kl. 16.30-17.45: Walk and talk. Start ved Thorsager Skole, Kløvervangen 6A, 8410 Rønde
Mobilt borgmesterkontor: Frisk vind og fortællelyst i Kongsgårde
Dampskibe som livsnerven for Mols og Helgenæs, Tolkiens forkærlighed for Syddjurs og lys i fyret på Sletterhage. Det mobile borgmesterkontor besøgte Kongsgårde den 25. april.
Dagen startede på Kongsgårde Autoværksted på Asgilhøjevej. Her bød ejer Jens Juul Olsen velkommen og fortalte om virksomheden, som har stærke lokale rødder og har været drevet som familievirksomhed i mere end 50 år.
Herefter var det tid til endnu et virksomhedsbesøg, denne gang hos Dagli' Brugsen Helgenæs. Uddeler Nikolaj Hansen og medlemmer af bestyrelsen tog imod. Som i andre butikker kan krisen mærkes, og her er opbakningen fra lokalsamfundet afgørende. I Helgenæs har de taget skridtet videre med konceptet "Brugsens Venner". De frivillige, ulønnede hjælpere giver en hånd rundt omkring, uddeler smagsprøver på produkter og hygger om kunderne. Målet er fælles - og klart: At de lokale køber ind butikken og bliver ved med det - også når huskesedlen er lang.
Senere på formiddagen var det tid til åbent kontor. Det foregik i Kulturhuset Helgenæs Præstegaard. I de hyggelige omgivelser fik Borgmesteren en dialog med flere lokale, som kiggede forbi. Det blev også til en snak med en flok aktive "strikkedamer". Kulturhuset bruges til mange forskellige formål og lokale kunstneres billeder bringer liv og farver på væggene.
Tolkien og forbindelsen til Syddjurs
Derefter var det tid til at gå ud i det friske forårsvejr og blive blæst igennem ved Sletterhage Fyr på sydspidsen af Helgenæs. Her ventede Dennis Kristensen, kulturformidler ved Syddjurs Bibliotek, ved siden af et af de særlige Tolkien-skilte.
Den verdensberømte forfatter var så optaget af nordiske sagaer, kulturen og stednavne på Djursland, at han bragte dem ind i sit litterære univers, bla. i bøgerne Hobbitten og Ringenes Herre. I samarbejde med historiker og forfatter Casper Clemmensen fra forlaget Ellevirke har Syddjurs Kommune opsat 8 skilte, som fortæller om forbindelsen mellem området og Tolkien. På skiltet ved Sletterhage kan man læse om den nordiske myte om sværdet Tyrfing og hvordan en gammel sagnkonges modige datter trækker tråde til Tolkiens heltinde Èowyn of Rohan.
Tolkien-skiltene og deres placering kan findes på www.oplevsyddjurs.dk under Kunst og Kultur → Tolkien i Syddjurs. Skiltene står foruden ved Sletterhage Fyr ved Ellemandsbjerg, Isgård, Agri Bavnehøj, Toggerbo, Kalø og Eskerod.
Ind i fyrtårnets hjerte
Efter turen rundt i Tolkiens univers var det tid til en anden spændende fortælling, nemlig den om Sletterhage Fyr. Fyret ejes af Naturstyrelsen og drives som attraktion og vedligeholdes af den frivillige forening Sletterhage Fyrs venner. Formand Hans Christian Minke og næstformand Sven Weel fortalte om fyret og de omkring 400 frivilliges utrættelige arbejde.
Det nuværende fyr er 16 meter højt, bygget i 1894 og med en lysevne på 16 sømil eller små tredive kilometer. I bygningerne formidles historien om fyret og landskabet, og efter en bevilling fra A.P. Møller Fonden er udstillingen blevet moderniseret og genåbnede i påsken i år. Den nye del af udstillingen fokuserer på maritim navigation, interaktion og engagement mellem udstilling og publikum ved brug af digitale løsninger. Borgmesteren fik også lejlighed til at komme højt til vejrs, op i "prismet", og se hjertet af fyrtårnet, nemlig den store pære, som guider skibene sikkert videre gennem natten.
Besøg hos sejlklubben
Eftermiddagen fortsatte ved Kongsgårde Bro hos Sejlklubben Bugten. Her blev Borgmesteren budt indenfor i Pakhuset af lauget med formand Jens Jørgen Bæk i spidsen. Broen besøges flittigt sommeren igennem af klubbens egne medlemmer og andre sejlere, roere og sportsdykkere.
Kongsgårde Bro er et udflugtsmål for turister fra vand-og landsiden og den stammer ligesom broerne i Nappedam, Knebel Vig, Skødshoved og Særbæk fra en tid, hvor passagerer og gods blev fragtet rundt på Århus-bugten i mindre skibe. I mange år var det dampskibe, som prægede trafikken og med et fint spind af forbindelser sikrede mobiliteten i en tid, hvor det kunne tage flere dage i hestevogn at komme fra Aarhus til Djursland.
Resten af eftermiddagen bød på endnu en omgang åbent kontor på den gamle præstegård og drive and talk fra kl. 16.30. Normalt er konceptet walk and talk, men det kuperede landskab inviterede mere til en køretur med hyppige stop på vejen, blandt andet på Helgenæs Maskinstation, Gomde Buddhistisk Center og naturefterskolen.
Michael Stegger Jensen siger:
"Det var en dejlig dag i Kongsgårde og på Helgenæs. Særligt den store frivillige lokale indsats gjorde et stort indtryk. Det var også fint at opleve, at flere af de besøgende til åbent kontor virkede til at have gavn af at møde hinanden og vende nogle emner, som de måske ikke ville have gjort i et andet setup. Det giver det åbne kontor en ny dimension".
Dagens program:
- Kl. 08.00-08.50: Virksomhedsbesøg hos Kongsgårde Autoværksted. Asgilhøjevej 51, 8420 Knebel
- Kl. 09.00-09.50: Virksomhedsbesøg hos Dagli'Brugsen Helgenæs. Asgilhøjevej 16, 8420 knebel
- Kl. 10.00-12.00: Åbent kontor ved Kulturhuset Helgenæs Præstegaard. Brøsbjergvej 10, 8420 Knebel
- Kl. 12.50-13.05: Besøg hos Tolkien i Syddjurs ved Sletterhage Fyr. Sletterhagevej 58, 8420 Knebel
- Kl. 14.00-14.45: Besøg hos Kongsgårde Bro (Sejlklubben Bugten). Pakhuset, Skibsbrovej 4, 8420 Knebel
- Kl. 15.00-16.30: Åbent kontor ved Kulturhuset Helgenæs Præstegaard. Brøsbjergvej 10, 8420 Knebel
- Kl. 16.30-17.45: Drive and talk. Start og slut ved Kulturhuset Helgenæs Præstegaard. OBS, der køres i bil grundet terrænet. Medbring gerne egen bil eller få et lift (først til mølle).
Stoppene undervejs på ruten til drive and talk:
- Kl. 16:30 Afgang fra Helgenæs Præstegård
- Kl. 16:35 Stop hos Ole og Jens fra Helgenæs Maskinstation
- Kl. 16:55 Stop hos Gomde buddhistisk center på Helgenæs
- Kl. 17:15 Stop på Helgenæs Naturefterskole
- Kl. 17:35 Stop i Kongsgårde.
Landbrug, nabo-fællesskaber og rock i Rosmus
Det mobile borgmesterkontor havde en travl dag i Rosmus den 23. maj. Det blev både til en snak om græs til fodboldbaner, det gode naboskab og hvordan man ved fælles hjælp arrangerer en rock-festival hvert år.
Dagen startede - i regnvejr - med besøg et sted, hvor man nok hilste væden fra skyerne velkommen: Nemlig hos landmand Niels Arentzen på Stormosevej.
Her bliver der dyrket korn, blandt andet byg, hvede, græsfrø og raps. Noget går også til ølbrygning, herunder til det lokale Ebeltoft Gårdbryggeri. Græsfrøene bruges desuden til anlæg af fodboldbaner, blandt andet var noget af underlaget til VM 2022 fra Niels Arentzens marker. Han har cirka 400 hektar jord (meget apropos svarer det til cirka 570 fodboldbaner), som han selv ejer cirka halvdelen af, mens resten er jord, han forpagter. En del af jorden er afsat til grusgraven ved Hørgårdsvej og arbejdet går snart i gang.
Der er tale om en virksomhed, hvor hele familien hjælper til, og de har også for nylig ansat en ung medhjælper på fuld tid, som er uddannet indenfor landbrug.
Inden for de seneste år er der kommet mere teknik til på ejendommen, både ift. nye digitale værktøjer og maskiner. Hos Niels Arentzen er de f.eks. begyndt at bruge satellit-fotos af markerne, hvor en computer ud fra fotoet kan vurdere, hvor meget gødning forskellige områder af marken har brug for. De nye teknologier er både med til at ressourceoptimere, men har også positive gevinster ift. miljøet.
Åbne hække og naboskab
Maj-solen var på himlen igen, da det mobile borgmesterkontor trillede videre til næste punkt: Åbent kontor på skolen. Her var det muligt for de lokale at kigge forbi til en uformel dialog med Borgmesteren, og det var der en del, der benyttede sig af.
Herefter var det tid til et besøg hos Frederik Svinth, en lokal iværksætter. Han bor i den gamle "Kæmnerbolig" i Rosmus sammen med sin kone og tre børn - og det fjerde på vej.
Parret havde oprindeligt en drøm om at købe en stor ejendom, som kunne omlægges til et bofællesskab eller et kollektiv, men det helt rigtige hus dukkede ikke op. I stedet fik de ideen om et nabofælleskab, som er et slags udvidet naboskab med de omkringliggende boliger. Mellem husene er der f.eks. "åbne hække".
Fredrik har et ønske om, at man i byen ikke blot vinker og nikker høfligt til hinanden. Man skal hilse ordentligt og komme i dialog. Med virksomhed SNAK har han ligeledes en ambition om at sætte gode ramme for samtalen gennem samtalekort særligt for mænd. Den travle Frederik er samtidig ved at skrive på en ny bog. Den handler om de forskellige former for - og rammer om - venskab.
Rock og fællesskab
Næste punkt var dialog med folkene bag "Rock i Rusk". Det er den årlige festival for ungdomsskole-bands og musikskoler i området. Her kan alle bands prøve at spille live for første gang foran et stort publikum. Deltagerne er fra alle klassetrin og både nybegyndere og øvede optræder på dagen.
Rock i Rusk har eksisteret siden 1981, og cirka 1000 gæster slår vejen fordi den lille landsbyskole i Rosmus for at opleve festivalen. I år løb det hele af stablen lørdag den 13. maj, så det var med festivalen i frisk erindring, at de frivillige fortalte Borgmesteren om konceptet. Festivalen arrangeres af Rock i Rusk's kulturelle støtteforening i samarbejde med Ungdomsskolen. Bag arrangementet står der en masse frivillige kræfter, som er med til at gøre dagen til virkelighed.
På dagen afholdes der ligeledes mange andre aktiviteter end musik, f.eks. modeshow og kreative værksteder mv. Arrangementet afsluttes med, at et større dansk navn kommer og spiller. I år var Ameli Dot hovednavn.
Eftermiddagen sluttede med endnu en runde åbent kontor på skolen og derefter walk and talk i lokalområdet.
Bobler af liv
Michael Stegger Jensen siger om dagen:
"Det var en virkelig god oplevelse at flytte kontoret til Rosmus. Jeg fik indblik i, hvor meget man kan sætte igang lokalt, hvis man hjælpes ad og vil fællesskabet og hinanden. Vores små lokalsamfund bobler af liv og ideer, og det er en fornøjelse hver eneste gang".
Dagens program:
- Kl. 08.00-09.45: Virksomhedsbesøg hos landmand Niels Arentzen.
- Kl. 10.00-12.00: Åbent kontor på Rosmus Skole, Bispemosevej 5, Rosmus, 8444 Balle
- Kl. 12.15-13.00: Besøg hos Frederik Svinth vedr. Naboskabet, mm.
- Kl. 14.00-14.45: Besøg vedr. Rock i Rusk. Rosmus Skole.
- Kl. 15.00-16.30: Åbent kontor på Rosmus Skole, Bispemosevej 5, Rosmus, 8444 Balle
- Kl. 16.30-17.45: Walk and talk. Start ved Rosmus Skole.
På besøg i byen med de mange møller
Den 13. juni rykkede det mobile borgmesterkontor til Femmøller. I naturskønne omgivelser besøgte Michael Stegger Jensen blandt andet Egil Fischers Ferieby og oplevede, hvordan en bevaringsværdig gammel møllegård gennem nænsom og kompromisløs renovering føres tilbage til rødderne.
Dagen i Femmøller startede om morgenen med besøg på Molskroen. Her er sommersæsonen godt igang og der var masser af travlhed, da borgmesterkontoret trillede forbi. Med en ny køkkenchef er der mange nye koncepter i støbeskeen på det kendte spisested, der ligger med udsigt til vandet og nationalparkens kuperede natur i baghaven.
Sarah Evar, Sales & Operations Manager, fortalte og viste rundt på kroen, som har 17 værelser og forskellige møde-og selskabslokaler. Der er fokus på aktivitet året rundt, på at tiltrække flere erhvervskunder og at være en aktiv del af lokalsamfundet i Femmøller.
Femmøller ligger cirka otte kilometer nordvest for Ebeltoft, midt i Nationalpark Mols Bjerge. Indtil 1790 hed området Essendrup, men derefter bestemte de fem lokale møller navnet.
Det var Overmølle, Kjerris Mølle, Glads Mølle, Skovmøllen og Ravns Mølle, som alle var placeret ved Mølleåen. Ravns Mølle nedbrændte i 1688, mens de fire andre stadigvæk består. Fra Femmøller kan man følge Den Italienske Sti ind i Mols Bjerge. Slugten i Femmøller bliver til en bred dal, der går ned til vandet ved Ebeltoft Vig og Femmøller Strand.
Efter besøget ved Molskroen var det tid til åbent kontor på Femmøller Efterskole, hvor flere borgere trodsede sommervarmen og fik en snak med Borgmesteren.
Linolie og gruekeddel
Efter frokost med efterskoleeleverne var det afsted til Kjerris Mølle på Molsvej, som ligger og putter sig med Mols Bjerge i baggrunden og møllesøen blinkende i solen ved siden af.
Her er ejer af den gamle gård fra 1700-tallet Kim Uno Mogensen igang med et gigantisk projekt: At føre stedet tilbage til det oprindelige, helt ned til hvilken type linolie, der skal bruges på bondehusvinduerne og genopbygning af gruekedlen i bryggerset.
Samtidig skal der være moderne bekvemmeligheder som bad og køkken, men på en nænsom facon, f.eks. med vaskesøjle skult i et skab. Det er arkitektfirmaet Landhus A/S, som står for arbejdet, og Torben Oxbøll fortalte om restaureringen. Der blev også tid til et kig på mølledammen og indenfor i stuehuset, som burde stå færdigt i sensommeren i år. Kim Uno Mogensen har planer om udlejning, når man når til vejs ende af det store projekt.
Ønske om lokalt mødested
Herefter besøgte det mobile borgmesterkontor de driftige folk bag Kulturladen. Det er et initiativ, som udspringer af ønsket om et lokalt samlingssted ved Femmøller Strand. Planen er at lave et kulturhus ved Parcelgården, hvorfra jorden til Egil FIschers Ferieby i sin tid blev udstykket. Repræsentanter for foreningen Kulturladen Femmøller Strand fortalte Borgmesteren om visionerne. Lokalplanen er på plads, og nu foreningen tæller allerede over 80 medlemmer, så håbet er lysegrønt i Femmøller.
Grønt var der også på toppen af bakken med udsigt til feriebyen, hvor man gik en tur hen efterfølgende. I skyggen, hvor sommersolen endnu ikke havde udtørret vegetationen helt, stod busten af og mindestenen for den lokale ildsjæl, som har lagt navn til feriebyen.
Eftermiddagen bød også på en gåtur ned mod Natomolen, hvor den igangværende nedrivning dog betød, at man ikke kunne komme helt tæt på. Thomas Stampe Petersen fra Nationalpark Mols Bjerge fortalte Borgmesteren og de fremmødte (naboer og medlemmer af grundejerforeningen) om hvad der skal ske, når Natomolen er væk.
Det er endnu for tidligt at lægge sig helt fast på, men Syddjurs Kommune har sammen med Nationalparken, Maltfabrikken og Ebeltoft Skudehavn netop søgt Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse om støtte til etablering af Nordeuropas største kunstige super-rev ved arealet ved Natomolen. Det skal øge biodiversiteten og formidle havet under overfladen. Der er også tanker om en formidlingsstation, undervandstunnel og et rekreativt område. Hvordan det hele ender, vides ikke endnu, men spørgelysten var stor hos de fremmødte.
Herefter var det tid til anden omgang åbent kontor på efterskolen.
Michael Stegger Jensen siger om dagen:
"Jeg følte mig rigtig godt modtaget. Der sker meget i Femmøller, og det er en fornøjelse at opleve, hvordan de lokale stabler en masse på benene ved fælles hjælp. Det er kendetegnende for vores små og store bysamfund og en stor dynamo i udviklingen af Syddjurs".
Dagens program:
- Kl. 08.30-09.45: Virksomhedsbesøg på Molskroen.
- Kl. 10.00-12.00: Åbent kontor på Femmøller Efterskole, Molsvej 137, 8400 Ebeltoft.
- Kl. 12.45-13.30: Besøg hos Kjerris Mølle.
- Kl. 13.40-14.25: Besøg hos Kulturladen og Egil Fischers Ferieby
- Kl. 14.30-14.45: Besøg hos Natomolen om projektet Superrev
- Kl. 15.00-16.30: Åbent kontor på Femmøller Efterskole, Molsvej 137, 8400 Ebeltoft.
Mobilt borgmesterkontor i Lime den 29. august
Det mobile borgmesterkontor rykker til Lime tirsdag den 29. august 2023. Dagen kommer blandt andet til at bestå af besøg hos virksomheden Vilomix, åbent kontor i forsamlingshuset og dialog med de lokale spejdere.
Når Borgmester Michael Stegger Jensen flytter sit kontor ud til forskellige lokalområder i kommunen, planlægges dagen som en kombination af for eksempel virksomhedsbesøg, dialog med lokale repræsentanter, åbent kontor på et centralt sted i byen og såkaldte walk and talks, som er uformelle gåture rundt i området til centrale interessepunkter.
Dagens program:
- Kl. 08.00 - 09.45: Virksomhedsbesøg hos Vilomix
- Kl. 10.00 - 12.00: Åbent kontor ved Lime Forsamlingshus, Markvænget 2, Lime, 8544 Mørke
- Kl. 13.00 - 13.45: Besøg hos IF Ådalen
- Kl. 14.00 - 14.45: Besøg hos KFUM Spejderne Ådalen-Djurs
- Kl. 15.00 - 16.30: Åbent kontor ved Lime Forsamlingshus, Markvænget 2, Lime, 8544 Mørke
- Kl. 16.30 - 17.45: Walk and talk. Start ved Lime Forsamlingshus
Glem spytteriet: Lamaens forunderlige verden
Det mobile borgmesterkontor var i Dråby tirsdag den 19. september. Dagen startede hos virksomheden Ebeltoft Lamaer. De hårdføre dyr har masser af personlighed og kan blandt andet hjælpe mennesker med handicap og stress. En ulækker fordom blev også manet i jorden.
Dråby cirka 4 kilometer fra Ebeltoft er et lille samfund, men aktivitetsniveauet fejler ikke noget. Det oplevede borgmester Michael Stegger Jensen, da han den 19. september var i lokalområdet med det mobile kontor.
Om morgenen var der besøg hos Ebeltoft Lamaer, hvor indehaver Beate Regnery og hendes 23 lamaer og 3 alpacaer tog imod. Beate kommer fra Tyskland, og hun etablerede virksomheden i Dråby i 2012.
Ebeltoft Lamaer tilbyder dyreassisteret terapi, vandreture, kurser, teambuilding, coaching og lignende. Kunderne er private, medarbejdere fra virksomheder, turister og institutioner. Man kan gå tur med lamaerne og børn kan få et særligt "lamakørekort". Lamaen er i familie med kamelen og de intelligente dyr er gode til at spejle menneskers følelser og adfærd og skabe ro, fokus og nærvær. Det kommer blandt andet stressramte til gode, ligesom Beates dyr får besøg af børn med multihandicap og mennesker, som skal genoptrænes efter f.eks. blodpropper og lammelser.
Hvert dyr har navn og sin helt særlige personlighed. Inka-indianerne i Peru i Sydamerika, hvor lamaerne stammer fra, brugte dyrene til transport og betragtede dem som hellige, særligt de hvide af slagsen. Det kan Beate genkende hos et lyst eksemplar i flokken i Dråby:
"Ham dér er meget følsom med en stor spiritualitet. Han er samtidig den største kylling og vil helst være sammen med resten af flokken".
Der blev også lejlighed til at blive klogere på fordom nr. 1 om lamaer: "Er det ikke dem, som spytter hele tiden?". Beate fortalte, at dyrene primært spytter for at afklare det indbyrdes hierarki i gruppen. Det er sjældent, at de spytter på mennesker, medmindre de føler sig truet.
Ønske om fælles landsbyrum
Herefter var det tid til åbent kontor ved Den Gamle Skolestue. Her benyttede en del borgere sig af muligheden for en uformel dialog, og der blev talt om blandt andet belysning, sommerhusudstykninger og tilskud til privat børnepasning.
Eftermiddagen gik til den lokale bålhytte og sportsplads, hvor der er et rigt fritidsliv. Stedet er et samlingspunkt for folk i Dråby, hvor man udover bevægelse og aktiviteter kan få en snak om løst og fast. Hytten kan også lejes til arrangementer.
Borgmesteren fik om eftermiddagen også en dialog med lokale initiativtagere fra projektet Fælles-Skabet, som arbejder for at skabe et nyt landsbyrum. Det fortalte formanden for borgerforeningen Niels Rubin mere om.
Herefter var det tid til endnu en runde åbent kontor, hvor der blandt andet blev talt om asfaltering af Dråby Kirkevej og trafikken ved Nøset. Dagen sluttede med walk and talk i lokalområdet.
Michael Stegger Jensen siger:
"Der sker en masse i lokalområderne, og det er en fornøjelse at opleve. I Dråby er de gode til at få ideer og hjælpe hinanden med at føre dem ud i livet til glæde for fællesskabet. Jeg er imponeret over, at der møder 25 mennesker op til åbent kontor i en by af Dråbys størrelse. Det viser, hvor vigtigt det er at komme ud i de små samfund".
Dagens program:
- Kl. 08.00 – 09.45: Besøg hos Ebeltoft Lamaer.
- Kl. 10.00 – 12.00: Åbent kontor ved Den Gamle Skolestue. Dråby Søvej 2, 8400 Ebeltoft.
- Kl. 13.00 – 13.45: Dialog med lokale repræsentanter ved sportspladsen og bålhytten.
- Kl. 14.00 – 14.45: Dialog med lokale repræsentanter vedrørende Fælles-Skabet.
- Kl. 15.00 – 16.30: Åbent kontor ved Den Gamle Skolestue. Dråby Søvej 2, 8400 Ebeltoft.
- Kl. 16.30 – 17.45: Walk and talk. Start ved Den Gamle Skolestue.
Grønfeld: Lille by - masser af energi
Det mobile borgmesterkontor var i Grønfeld tirsdag den 10. oktober. Her bor ca. 215 indbyggere, men byens størrelse forhindrer hverken sommerfester, kræmmermarkeder, hoppeborge eller et stærkt lokalt sammenhold.
Det mobile borgmesterkontor startede dagen med virksomhedsbesøg hos Grønfeld Byggecenter på Smedebakken.
Her er der trælast, og man handler med betonvarer, sand og grus, værktøj og maskinudlejning til både private og professionelle. Virksomheden blev etableret i 1997 af Karl Johan Christensen under navnet Grønfeld Cement og Byggeshop. I 2003 overtog sønnen Torben Christensen. Borgmesteren fik en rundvisning og hørte blandt andet om salget af bæredygtigt byggemateriale.
Grønfeld ligger på Mols, med cirka otte kilometer til Rønde og 12 til Ebeltoft. Områdets børn er fordelt på en del forskellige skoler, og det betyder, at de ikke nødvendigvis kender hinanden fra klasseværelset og frikvartererne. Derfor er det gennem lokale arrangementer, at børnene skal få et sammehold. Dén opgave taget bylauget gerne på sig, og det fortalte de om, da det mobile borgmesterkontor kiggede forbi efter formiddagens åbne kontor.
I Grønfeld finder man løsninger, også når noget ser svært ud. En lokal landmands lade bruges til bylaugets grej (som tæller alt fra et stort telt over stole, skilte, værktøj, møbler og meget andet). Samme landmand lægger mark til den årlige sommerfest med hoppeborg og fællesspisning, Sankt Hans Bål og meget mere. Strøm og vand trækker man fra venlige naboer eller betaler sig til via den lokale lygtepæl.
Bylauget har eksisteret i 50 år. Dens bestyrelse er dynamo bag en stor del af aktiviteterne i Grønfeld. Sommerfesten er gennemført 30 år i træk (bortset fra corona-årene), og cirka halvdelen af byens indbyggere deltager. Forberedelserne tager mindst en uge, for ikke at tale om de mindst 120 frivillige timer med at indhente tilladelser til hoppeborg, servering af alkohol og så videre. Borgmesteren fik set nærmere på laden og laugets pølsevogn, som man kan leje til arrangementer.
Krudt og benzin i Mols Bjerge
Det mobile borgmesterkontor trillede videre i retning af Mols Bjerge, nærmere bestemt Mols Cross Club. I det smukke, bakkede terræn er der i sæsonen masser af aktivitet fra de mange brugere, som kommer både fra lokalområdet og resten af Danmark for at køre på den specielle bane.
Som noget ret unikt kan man også køre på den om vinteren. Den bliver nemlig ikke så våd som andre baner, formentlig pga. den sandede jordbund, vurderer formand Thomas Hansen, som viste rundt og fortalte.
Han har selv tre børn, som er "vokset op på en motorcrosser", som han udtrykte det, og familien bruger mange timer på banen. Klubbens areal er et populært udflugtsmål og udgangspunkt for ture i Mols Bjerge, og særligt om foråret er der livlig aktivitet. For unge, som ikke føler, at de passer ind i de traditionelle sportsgrene som fodbold og håndbold, er motocross et fristed og mulighed for at brændt krudt (og benzin) af og være en del af et fællesskab. De kan bruge kroppen og få succesoplevelser, og det har mange brug for.
"Den største smittefare, jeg blev udsat for under corona, var de mange krammere fra fædre, som var glade for at slippe deres teenagere løs på banen igen, da restriktionerne blev ophævet", som Thomas formulerede det. Et kig indenfor i klubhuset blev det også til. Her kiggede Borgmesteren nærmere på de forskellige pokaler, og et gulnet fotografi på opslagstavlen dokumenterede, at også Kronprins Frederik i sine unge data havde overskydende energi at brænde af på banen på Mols.
Herefter var det tid til endnu en runde åbent kontor i forsamlingshuset. Dagen sluttede med walk and talk i lokalområdet.
Med i Grønfeld var erhvervspraktikant David Kejser Sørensen fra 9. klasse på Marienhoffskolen, som i uge 41 var i praktik på borgmesterkontoret og derfor selvfølgelig skulle med "i marken".
Michael Stegger Jensen siger:
"Det var en rigtig god dag i Grønfeld og en fornøjelse at opleve de lokales store engagement. Skal man have noget til at ske, tager de selv initiativ og lægger en masse frivillige timer til gavn for fællesskabet. Det er meget imponerende. Jeg noterede mig også, at der kom borgere fra andre dele af kommunen til åbent kontor. Det er godt at se, at det benyttes til at tage aktuelle sager op med betydning for hele Syddjurs Kommune".
Dagens program:
- Kl. 08.00-09.45: Virksomhedsbesøg hos Grønfeld Byggecenter, Smedebakken 1, Grønfeld, 8400 Ebeltoft.
- Kl. 10.00-12.00: Åbent kontor hos Grønfeld forsamlingshus, Grønfeld Bygade 16C, 8400 Ebeltoft.
- Kl. 13.00-13.45: Besøg hos Grønfeld Bylaug, Grønfeld Bygade 6, 8400 Ebeltoft.
- Kl. 14.00-14.45: Besøg hos Mols Cross Club, Mols Bjerge Vej 8a, 8400 Ebeltoft
- Kl. 15.00-16.30: Besøg hos Natomolen om projektet Superrev
- Kl. 15.00-16.30: Åbent kontor hos Grønfeld forsamlingshus, Grønfeld Bygade 16C, 8400 Ebeltoft.
- Kl. 16.30-17.45: Walk and Talk. Start ved Grønfeld forsamlingshus, Grønfeld Bygade 16C, 8400 Ebeltoft.
Lokalt sammenhold lunede på grå og våd dag i Rodskov
Det mobile borgmesterkontor tilbragte den 14. november i Rodskov. Her skulle der mere end regn og kulde til at forhindre de lokale i at vise deres område frem. Dagen bød blandt andet på besøg hos bådelaug og kajakklub og et alvorsfuldt spil petanque.
Dagen startede med virksomhedsbesøg hos Excellent Systems på Møllevej 2. Her specialiserer man sig i bygningsmaterialer i plast, blandt andet ramper og gulve. Virksomheden med 16 ansatte har eksisteret siden 1992 og er etableret af Ole Frederiksen. Der er et skarpt fokus på bæredygtighed og brug af giftfrie materialer.
Virksomheden har blandt andet et unikt retursystem for deres ramper til f.eks. kørestolsbrugere. De gamle plastramper "vender hjem", hvorefter plasten renses, kværnes og bruges endnu engang til nye produkter.
Herefter gik turen til forsamlingshuset, som dannede ramme om dagens åbne kontor. Her benyttede flere borgere sig af muligheden for en snak, og blandt andet vindmøller, lokalplaner og trafiksikkerhed var oppe at vende. Over middag var det tid til besøg hos Rodskov Havkajak og Rosenholm Bådelaug på Strandvejen.
Oversvømmelser om vinteren - trængsel om sommeren
Bådelauget arbejder utrætteligt for at holde omgivelserne indbydende for sommer - og sejlergæster. Blandt andet har de etableret bordbænke-sæt, ligesom der er toiletter og infostander på pladsen. De fik en snak med borgmesteren om aktuelle problematikker, såsom oversvømmede arealer ved store regnskyl (aktualiseret af dagens smattede underlag) og parkeringsproblemer på varme sommerdage, hvor mange kommer til området i bil for at bade fra den børnevenlige, lavvandede strand.
Rodskov Havkajak fortalte om sine faciliteter og medlemsskare. Om sommeren tager man på ture rundt i området, men også længere væk, blandt andet til det fynske øhav. Tidligere har foreningens kajakker "boet" i et lavt skur på stranden, men nationale fredningsmyndigheder har sat en prop i denne mulighed. Kajakkerne opbevares derfor i Rodskov by, og de logistikmæssige udfordringer ved denne model blev også vendt.
Tilbage ved forsamlingshuset nåede Borgmesteren et kig på de farvestrålende kajakker, som klubben opbevarer i store containere på en mark. Her lå de og ventede på tørvejr og bedre tider. Sæsonen er fra maj til oktober.
Petanque er ikke for sjov
En kort, svuppende gåtur hen til petanque-banen fulgte. Den lokale klub tæller ca. 43 medlemmer, hvoraf mange kommer langvejs fra. Et spil var i fuld gang, og de skinnende metalkugler landede faretruende tæt på den lille røde "gris", som det hedder i petanque-sproget.
Spillerne - alle godt forberedt i regntøj - fortalte om klubben, hvor man dyster tre gange om ugen i næsten al slags vejr. Spillet tages særdeles alvorligt og der holdes nøje regnskab med point, topscorere og indbyrdes opgør. Humor, venskabelig rivalisering og et varmt, socialt fællesskab fornægtede sig dog ikke.
De grå hårtoppe er i overtal blandt medlemmerne, og skavanker, sygdomme og dødsfald er ikke et fremmed samtaleemne. Man passer på hinanden og udviser omsorg, hvis et medlem f.eks. pludselig ikke møder op til et spil.
Indenfor i klubbuset fortalte formanden for idrætsforeningen om Rodskov Gymnastik. Det er en af landets ældste gymnastikforeninger (140 års fødselsdag sidste år), og her er både yoga, børnehold, step, fodbold, badminton og meget mere.
Dagen sluttede med walk and talk med lokale og øvrige byrådsmedlemmer.
Borgmester Michael Stegger Jensen siger:
"Det var en virkelig god dag. De lokale går op i deres område og mange ville f.eks. gerne tale om kommuneplanen og udviklingsperspektiverne for Rodskov og omegn. Det er godt at opleve, at man VIL noget med sit lokalområde og selv gør en indsats for at skabe resultater. At cirka 15 mødte op til walk and talk er i sig selv imponerende".
Dagens program:
- Kl. 08.00 – 09.45: Virksomhedsbesøg hos Excellent Systems
- Kl. 10.00 – 12.00: Åbent kontor hos Rodskov Forsamlingshus, Hovgårdvej 3, Rodskov, 8543 Hornslet
- Kl. 13.00 – 13.45: Besøg hos Rodskov Havkajak og Rosenholm Bådelaug
- Kl. 14.00 - 14.45: Besøg hos Rodskov Gymnastik, herunder Rodskov Petanque
- Kl. 15.00 – 16.30: Åbent kontor hos Rodskov Forsamlingshus, Hovgårdvej 3, Rodskov, 8543 Hornslet
- Kl. 16.30 – 17.45: Walk and talk. Start ved Rodskov Forsamlingshus
Mobilt borgmesterkontor: Skørring lukkede og slukkede for i år
Den 12. december rykkede borgmesterkontoret til Skørring, hvor der både blev tid til besøg hos en lokal entreprenørvirksomhed, dialog om projektet Mødestedet og walk and talk i vintermørket. I 2024 venter nye besøg, første gang i Vrinners den 23. januar.
Man skal aldrig gå ned på udstyr. Værktøj og grej var der nok af på morgenens virksomhedsbesøg i Skørring, da Michael Stegger Jensen rykkede borgmesterkontoret til Skørring den 12. december.
Planen var oprindeligt at besøge Halling Autoophug, men afbud på grund af sygdom betød, at det blev Toft & Alexandersen på Smedebakken 23, der havde kaffe og rundstykker klar.
Direktør Michael Alexandersen og projektchef Simon Toft og medarbejderne fortalte om virksomheden. Der er cirka 25 ansatte i alt, og man laver særligt del- og totalentrepriser på Djursland, i Århus og omegn. Især rækkehuse er på opgavelisten, og virksomheden oplever, at denne boligtype bliver mere og mere populær. Ofte klarer de hele opgaven med murer-, maler- og tømreropgaver over kloakering, jord og beton til rørlægning og konstruktion.
Alt slags værktøj, maskiner og materialer ryger i bilerne, når medarbejderne om morgenen fordeler sig ud på de mange forskellige byggepladser. Med et par skriveborde klemt inde øverst oppe i ejendommen har virksomheden vokseværk, og det blev der også lejlighed til at tale om.
Syddjurs Kommunes erhvervsenhed er med på virksomhedsbesøgene, når borgmesterkontoret rykker ud. Dét gav særligt god mening denne morgen i Skørring, og der kom flere ting på blokken, som der nu kigges nærmere på i en dialog med virksomheden.
Vejbump og vandforsyning
Efter virksomhedsbesøget og åbent kontor på skolen, mødtes Borgmesteren med repræsentanter for Mødestedet Ådalen. Landsbyklyngen 'Liv i Ådalen' vil skabe et fælles mødested, der samler borgerne på tværs af landsbyer, interesser og aldre. Projektet skal binde skolen, dagplejen og idrætshallen i landsbyen Skørring bedre sammen.
De fortalte om projektet og aktuel status, og herefter gik turen til hallen. Frivillige fra IF Ådalen viste faciliteterne frem og fortalte om hallens og IFÅ´s arbejde - inklusiv hvordan Mødestedsprojektet er forankret i halregi.
Dagen i Skørring bød også på åbent kontor på Ådalens skole i to omgang - som nævnt om formiddagen og desuden også om eftermiddagen. Her ville borgerne blandt andet gerne tale om vandforsyning, ønske om flere vejbump og mere sikker skolevej og oplevelser med kommunens sagsbehandling. Der var også en snak om de mindre lokalsamfunds evne til at rumme mangfoldighed og medborgere, som skiller sig ud fra mængden på den ene eller den anden måde.
Dagen sluttede med walk and talk i vintermørket.
Michael Stegger Jensen siger om dagen i Skørring:
"Det var et rigtig godt punktum for årets besøg. Hvert sted får jeg ny viden og indsigt, og Skørring var bestemt ingen undtagelse. Det er blandt andet en fornøjelse at opleve det store lokale engagement og vilje til at gøre noget godt for sit lokalområde. Efter nytår tager jeg hul på en ny runde mobilt kontor, og det ser jeg meget frem til. Der er stadig meget at opleve og se i vores lokalområder. Tak til alle besøgsstederne i 2023 for nogle gode dage".
Dagens program:
Kl. 08.00 – 09.30: Virksomhedsbesøg hos Halling Autoophug
Kl. 10.00 – 12.00: Åbent kontor hos Ådalens Skole. Ådalen 2, 8544 Mørke.
Kl. 13.00 – 14.55: Besøg hos Mødestedet og IF Ådalen.
Kl. 15.00 – 16.30: Åbent kontor hos Ådalens Skole. Ådalen 2, 8544 Mørke.
Kl. 16.30 – 17.45: Walk and talk. Start ved Ådalens Skole.
Ledelsessekretariatet
Mandag-Tirsdag
08:30 - 15:00
Torsdag
08:30 - 17:00
Fredag
08:30 - 12:00