Mobilt kontor i 2022
Borgmesterens dør står på vid gab, når han i løbet af året rykker borgmesterkontoret ud til forskellige steder i kommunen.
Dagene tilrettelægges i tæt dialog og samarbejde med repræsentanter i lokalsamfundene og kan blandt andet byde på virksomhedsbesøg og dialog med foreninger og grupper i området. Som afslutning på dagen er der walk and talk fra et centralt sted i byen, hvor alle er velkomne til at gå med på en uformel spadseretur.
Besøg i 2022
Besøg i 2022
Den 8. februar: Knebel
Den 8. marts: Kolind
Den 5. april: Rønde
Den 3. maj: Hornslet
Den 7. juni: Ebeltoft
Den 9. august: Ugelbølle
Den 13. september: Ryomgård
Den 4. oktober: Mørke
Den 16. november: Tirstrup
Den 6. december: Nimtofte
Michael Stegger Jensen rykker i 2022 borgmesterkontoret ud til en række steder i Syddjurs. Tirsdag den 8. februar var Knebel den første by i rækken.
"Jeg er rigtig glad for at kunne tage hul på denne række af dage, og modtagelsen og dialogen i Knebel var meget positiv. Det store fremmøde er jeg også meget positivt overrasket over, og det var med til at gøre det til en super god dag. At møde virksomheder og borgere der, hvor de bor og har deres hverdag, giver ny indsigt og forståelse. Jeg får mulighed for at høre om det, som rører sig, og som man er optaget af lokalt", siger Michael Stegger Jensen.
Dagene tilrettelægges i tæt dialog og samarbejde med repræsentanter i lokalsamfundene og kan blandt andet byde på virksomhedsbesøg og dialog med f.eks. foreninger og grupper i området. Afslutningsvist er der walk and talk fra et centralt sted i byen, hvor alle er velkomne til at gå med på en uformel spadseretur.
VINTERBADERE OG LABORATORIEUDSTYR
I Knebel besøgte borgmesteren virksomheden Frisenette på Energivej, som producerer laboratorieudstyr, hvorefter der var "åbent kontor" på Molsskolen. Her kan alle kigge forbi og få en dialog med borgmesteren, som samtidig kan passe de mange opgaver, som kommer forbi skrivebordet på en helt almindelig dag.
Dagen bød også på møde med repræsentanter for I.F. Mols og Mols i Udvikling, Byens Blå Torv, Vinterbaderne og Havaktivitetsklubben og sluttede med walk and talk (uformel, fælles gåtur) fra Molsskolen.
Dagens program:
- Kl. 08.00-10.00: Virksomhedsbesøg, Frisenette ApS.
- Kl. 10.00-12.00: Åbent kontor på Molsskolen.
- Kl. 13.00-15.00: Borgmesteren mødes med repræsentanter for I.F. Mols og Mols i Udvikling. Derefter tager Borgmesteren til Knebelsbro og mødes med repræsentanter for Byens Blå Torv, Søspejderne, Vinterbaderne og Havaktivitetsklubben.
- Kl. 15.00-17.00: Åbent kontor på Molsskolen.
- Kl. 17.00-18.00: Walk and talk.
Borgmester Michael Stegger Jensen rykker i 2022 borgmesterkontoret ud til en række steder i Syddjurs. Tirsdag den 8. marts var turen kommet til Kolind.
Dagen i Kolind begyndte med et virksomhedsbesøg hos KOED A/S på Nyhåbsvej, som specialiserer sig i BMW. Værkstedet har - udover en forkærlighed for det tyske bilmærke og stor specialistviden - en stærk lokal forankring og interesse for det samfund, virksomheden er en del af. Efter en god dialog på Nyhåbsvej var det tid til åbent kontor i Kolind+, hvor billedet er taget. Her mødte blandt andet Frederik Stengaard op (som er med på billedet). Han bor i Ryomgaard og er viceskoleleder på Kolind Skole. Undervejs i samtalen med borgmesteren drøftede de to blandt andet gode overgange og sammenhænge i skiftet fra børnehave til skole. Repræsentanter fra Kafé Kolind og Kolind Bevægelsespark kiggede også forbi.
Eftermiddagens åbne borgmesterkontor i Kolind blev desværre aflyst, da borgmesteren blev hasteindkaldt til et ekstraordinært kredsrådsmøde hos Østjyllands Politi først på eftermiddagen. Der blev dog heldigvis stadig tid til walk and talk fra kl. 17-18.
Her var alle velkomne til at møde op til en frisk gåtur med borgmesteren med start på Bugtrupvej 1. Fra pladsen overfor Brugsen gik turen rundt til centrale interessepunkter i området. Der blev blandt andet talt om lokalplaner, fortove og andre emner, som fylder lokalt.
GLAD FOR MODTAGELSEN
Walk and Talk er uformelle gåture for borgere, borgmester og Byrådsmedlemmer i Syddjurs Kommune, som finder sted sidst på eftermiddagen de dage, hvor borgmesterkontoret rykker ud.
Michael Stegger Jensen fortæller om dagen i Kolind:
"Jeg er rigtig glad for den varme modtagelse, initiaitivet med åbent kontor har fået. Der er masser af ideer, engagement og spørgelyst. At bruge en dag i et lokalområde giver mig et unikt indblik i, hvad der er på dagsordenen netop dér. De lokale aktører er gode til at sætte fokus på de initiativer, de ønsker realiseret og skabt politisk bevågenhed omkring. Det er meget inspirerende".
Dagens program:
- Kl. 08.00-10.00: Virksomhedsbesøg hos KOED A/S
- Kl. 10.00-12.00: Åbent kontor, Kolind+ (Bugtrupvej). Kig forbi og få en dialog med Borgmesteren.
- Eftermiddag: Drøftelser med og besøg hos lokale aktører, blandt andet Kolind Kultur-og Bevægelsespark, Kafé Kolind og Kraftværket (aflyst)
- Kl. 15.00-17.00: Åbent kontor, Kolind+ (aflyst)
- Kl. 17.00-18.00: Walk and talk, start på pladsen overfor Brugsen (Bugtrupvej 1).
Kom og gå en frisk tur med Borgmesteren og få en snak om byens udvikling. Fra pladsen overfor Brugsen går turen rundt til centrale interessepunkter i området.
Borgmester Michael Stegger Jensen blev hasteindkaldt til et ekstraordinært kredsrådsmøde i Østjyllands Politi. Det betyder, at aftaler mellem 13.00 og 15.00 samt åbent kontor fra 15.00 til 17.00 blev aflyst. Resten af programmet blev afviklet som normalt.
Travl dag på borgmesterkontoret i Rønde
Hvordan har unge det efter corona? Hvad står "X"-et for i Distrikt X? Og hvor meget kaffe kan man egentlig drikke på en enkelt dag? Det ved borgmester Michael Stegger Jensen meget mere om efter at have holdt åbent kontor i Rønde den 5. april.
Rønde kaldes byen på toppen. Oppe på tæerne var også borgmester Michael Stegger Jensen, da han tirsdag den 5. april tilbragte hele dagen i byen som en del af konceptet "mobilt borgmesterkontor". Der var brug for fart over feltet, for programmet bød på både virksomhedsbesøg om morgenen i Meny på Hovedgaden, efterfulgt af visit hos Rønde Høj-og Efterskole og ungdomshuset Distrikt X. Åbent kontor formiddag og eftermiddag med adskillige kopper kaffe og snakke var der også plads til, ligesom FOA kiggede forbi med en stak underskrifter som led i en igangværende debat om sundhedspersonalets løn. Dagen sluttede med walk and talk, som er en frisk, fælles spadseretur i byen og uformel dialog med de fremmødte. Her var en del Byrådsmedlemmer også med.
Michael Stegger Jensen siger om dagen i Rønde: "Jeg er virkelig glad for den modtagelse, det mobile borgmesterkontor får. Der er stor nysgerrighed, ønske om at fortælle og vise frem og gøre mig klogere på den virkelighed, man står i lokalt. Den tillid er jeg meget taknemmelig for".
Skrot "perfekthedskulturen"
Temaet for eftermiddagens besøg var unges trivsel efter corona. På Rønde Høj-og Efterskole blev borgmesteren modtaget af skoleleder og højskoleforstander Birgit Fuglsbjerg og viceforstander Gorms Skovsgaard. En rundvisning blev det også til, som eleverne Daniel Jakobsen og Anton Hundevadt stod for. Skolen råder over et stort areal, og borgmesteren så både spisesal, haller, idrætsfaciliteter, undervisningsrum og kreative hjørner.
Der blev fortalt om skolens hverdag og planer for fremtiden, og hvordan man forsøger at rumme alle elever - også unge med diagnoser eller andre udfordringer, som har svært ved at navigere og finde deres ben i den "perfekthedskultur, som findes i dag", som Birgit Fuglsbjerg beskrev det.
"Her møder de unge fra hele landet og finder sammen i et fællesskab, hvor man spejler sig i hinanden og ser, at livet ikke er perfekt - og ikke behøver at være det", sagde hun.
X med plads til forskellighed
Samme budskab gik igen hos Distrikt X senere på dagen. Ungdomshuset ved siden af Idrætscentret åbnede i foråret 2021 og de lyse, hyggelige lokaler inviterer til hygge, ophold, indspilning af musik - eller noget helt andet. Derfor X'et i navnet, som signalerer, at her er der plads til lige dét, brugerne har lyst til og finder på. Formand Frederik Nørgaard Nielsen (19) tog imod sammen med Liv Borgholm Simonsen (21) og Mathilde Skov-Hansen (18).
Borgmesteren hoppede over tilbuddet om (endnu) en kop kaffe, og kunne - bevæbnet med en sodavand i stedet - høre mere om Distrikt X, hvor unge fra hele kommunen er velkomne. De tre unge nikkede genkendende til billedet af, at det kan være svært at leve op til ideen om, at alt skal være perfekt. De sociale medier gør det sværere, mente Frederik:
"Her mødes vi - i virkeligheden. Hvis der sidder én lidt for sig selv, starter vi et brætspil eller noget andet op .Det er nemt at inkludere folk, når de først er her. At få dem til at komme herned - dét er sværere. Som ung har man altid noget i kalenderen. Altid noget, man skal. Og med de sociale medier har man aldrig helt fri. Vi håber, flere vil søge det fysiske fællesskab, nærheden og at se hinanden i øjnene".
Med dén opfordring drog Michael Stegger Jensen videre til anden omgang åbent kontor i Byens Hus. Hvor der ventede flere kopper kaffe - og nærvær.
Dagens program:
- Kl. 08-10: Virksomhedsbesøg hos Meny, Hovedgaden 49.
- Kl. 10-12: Åbent kontor. Byens Hus, Hovedgaden 75 B, fælleshuslokale 0.137.
- Eftermiddag: Drøftelser med og besøg hos lokale aktører, blandt andet Rønde Høj- og Efterskole og DistriktX. Tema: Unges trivsel efter corona.
- Kl. 15-17: Åbent kontor, Byens Hus, Hovedgaden 75 B, fælleshuslokale 0.137.
- Kl. 17.00-18.15: Walk and talk, start ved Byens Hus. Kom og gå en frisk tur med Borgmesteren og få en snak om byens udvikling. Fra Byens Hus går turen rundt til centrale interessepunkter i området.
50 borgere mødte borgmesteren ved åbent kontor og Walk and talk i Hornslet
Borgmester Michael Stegger Jensen havde en travl dag den 3. maj, da han flyttede borgmesterkontoret til Hornslet. Ud over et virksomhedsbesøg på engrosvirksomheden SweetKitchen bød dagen på møder med Hornslet Handel og Foreningen Kulturgrunden. Traditionen tro blev der også afholdt åbent kontor og en Walk and Talk sidst på dagen. Alt i alt mødte borgmesteren over 50 borgere med et stort engagement i deres by.
Tirsdag den 3. maj havde borgmester Michael Stegger Jensen flyttet borgmesterkontoret til Hornslet og første punkt på dagsordenen var et besøg ved virksomheden SweetKitchen. Virksomheden har 10 ansatte og sælger bageprodukter til større kæder, såsom krymmel og flødebollekits. Ejerne Lars og Anne Dorthe Pedersen oplever en voldsom vækst i deres virksomhed og drøftede blandt andet udvidelsesmuligheder med borgmesteren. Virksomheden tager også et stort socialt ansvar og har løbende flere unge i korte og længere forløb i samarbejde med kommunen.
I løbet af dagen blev der i to omgange afholdt åbent kontor, hvor over 20 borgere mødte op med sager, som de ville drøfte med borgmesteren. Blandt de besøgende var repræsentanter fra Hornslet Distriktsråd, som vendte en sag omkring udviklingen af byområdet kaldet Møllestedet i Hornslet Vest. De ønskede sig en styrket dialog omkring en række forhold i forbindelse med udviklingen af området.
Borgmesteren havde også aftalte møder med repræsentanter fra Hornslet Handel og fra Foreningen Kulturgrunden. De to repræsentanter fra Hornslet Handel, Formand Jesper Nørgaard og Karsten Nissen, viste rundet i byen og redegjorde for forskellige praktiske udfordringer. Ved mødet med Foreningen Kulturgrunden blev der præsenteret forskellige fremtidsscenarier for udvikling af kulturgrunden, der ligger op ad KomBi.
Som afslutning på dagen blev der afholdt Walk and talk, hvor ca. 25 borgere deltog.
Dagens program:
- Kl. 08.00-09.45: Virksomhedsbesøg hos Sweetkitchen Engros Aps
- Kl. 10.0-12.00: Åbent kontor
- Eftermiddag: Drøftelser med og besøg hos lokale aktører, blandt andet Hornslet Handel og Foreningen Kulturgrunden.
- Kl. 15.00-17.00: Åbent kontor
- Kl. 17.00-18.30: Walk and talk - uformelle gåtur for borgere, borgmester og Byrådsmedlemmer i Syddjurs Kommune.
Mobilt borgmesterkontor højt til vejrs
Borgmester Michael Stegger Jensen kom både op i højden og fik sand under skoene, da det mobile kontor havde Maltfabrikken i Ebeltoft som base tirsdag den 7. juni.
Det mobile borgmesterkontor har siden februar 2022 været i Knebel, Kolind, Rønde og Hornslet. Tirsdag den 7. juni var turen kommet til Ebeltoft. Ikke til rådhuset på Lundbergsvej, hvor borgmester Michael Stegger Jensen til daglig arbejder, men til Maltfabrikken. I den store, røde bygning, som efterhånden er blevet ikonisk for byen, startede dagen med et virksomhedsbesøg hos arbejdsfællesskabet M8. Her har en gruppe lokale iværksættere og selvstændige erhvervsdrivende fælles rammer. Det styrker faglige, kreative og sociale relationer, og man bruger hinandens kompetencer. Kommunikationsfolk, grafiske designere, IT-specialister, en advokat og flere andre udgør fællesskabet, som borgmesteren fik et indblik i under besøget.
Herefter kom Michael Stegger Jensen op i højden til Havestuen på 2. sal med kig udover vigen, hvor borgere havde mulighed til at komme forbi og få en dialog. Det var der en del, der benyttede sig af.
Eftermiddagen startede på det gamle Posthus overfor Fregatten Jylland en rask gåtur væk. Her besøgte Borgmesteren Rethinker Syddjurs. Det er et nystartet frivilligt fællesskab med rødder i frivilligkonceptet fra Kulturhovedstad Aarhus 2017 skabt i samarbejde mellem VisitAarhus og Syddjurs Kommune. Her arbejder frivilligkoordinator Alma Iza Dam Hansen med at formidle, rekruttere og organisere frivillige i Syddjurs til opgaver indenfor events, kultur og natur. Hun havde følgeskab af Ulla Svenningsen Lund, frivillighedschef ved VisitAarhus.
Rethinker-besøg
Frivillige var netop i gang med at male, sætte blomster frem, bygge en ny væg og i det hele taget gøre Posthuset endnu mere hyggeligt og indbydende, da Borgmesteren kiggede forbi. I den travle, positive summen fortalte Alma og Ulla om konceptet. Siden opstarten i slutningen af 2021 er over 50 lokale "Rethinkers" kommet til, og opgaverne og mulighederne er mange, hvis man har lyst til at være med. Det kan være alt fra at hjælpe til i dommerbådene til DM i Folkebåde, som kommer til Ebeltoft den 30. juni, til velkomstværter i Ebeltoft og Rønde, rundviser-tjans på Rock-museet i Fuglsøcentret og test af lokale vandreruter. Også turister og sommerhusejere er velkomne. Faktisk rekrutterer Rethinker Syddjurs gerne bredt på tværs af kultur-og fritidsaktiviteter.
"Du kan være frivillig for en hel østjysk geografi. Og det er lyst, interesse og evner, der driver værket. Nogle af de frivillige er med til en enkelt event, andre flere gange om måneden. Det er helt op til én selv", forklarede Ulla Svenningsen Lund.
Surfere ved Horisonten
Til det næste punkt på dagens program var det også fritid og oplevelser, som var i fokus. Surfskolen Blue Spirit, som blandt andet tilbyder undervisning i wind-surfing fra Vibæk Strand og på Nøset, er også til stede med showroom og base ved Horisonten i Ebeltoft. Her var de to stiftere Jacob Lassen og Robert Rohwedder samt instruktør Line Niemann klar til at fortælle om virksomheden. De har en ambition om at gøre vandsport og windsurfing til en endnu større del af Syddjurs' DNA. Ved Horisonten med sand under skolene og udsigt ud over vandet havde Borgmesteren en god dialog med de tre unge iværksættere.
Michael Stegger Jensen siger: "Dagen i Ebeltoft var fyldt med inspiration og god energi. Jeg er meget glad for, at det mobile borgmesterkontor tages godt imod, og jeg ser frem til at rykke til Ugelbølle efter sommerferien".
Dagen fortsatte med blandt andet walk and talk rundt i Ebeltoft arrangerer af distriktsrådet.
Dagens program:
- Kl. 08.30-09.15: Virksomhedsbesøg hos Arbejdsfællesskabet M8 i Maltfabrikken.
- Kl. 10.00-12.00: Åbent kontor, Maltfabrikken, ”Havestuen”.
- Eftermiddag: Drøftelser med og besøg hos lokale aktører, blandt andet Syddjurs Rethinkers og Ebeltoft i Udvikling samt aktører ved ”Horisonten”.
- Kl. 15.45-17.00: Åbent kontor, Maltfabrikken, ”Havestuen”.
- Kl. 17.00-18.00: Walk and talk, start ved Maltfabrikken. Kom og gå en frisk tur med Borgmesteren og byrådsmedlemmer i Syddjurs Kommune.
Ugelbølle bød på børnesang og golfsving
Tirsdag den 9. august rykkede Michael Stegger Jensen borgmesterkontoret til Ugelbølle. Dagen bød på besøg hos Kaløvig Camping, fællessang på friskolen, en tur til Kalø Golf Club og åbent kontor i forsamlingshuset.
Med udsigt til Kalø Vig havde det mobile borgmesterkontor en travl dag i Ugelbølle den 9. august. Programmet startede med virksomhedsbesøg hos Kaløvig Camping om morgenen, hvor ejerne Mogens og Inge Nielsen bød velkommen. De købte stedet ved den gamle Strandgård for 21 år siden og renoverede til det, som i dag er en populær campingplads med fuld belægning på de 125 pladser.
Parret har i foråret 2022 sat campingpladsen til salg og håber at finde en køber, som vil udvikle stedets potentialer. Blandt andet er gården, som hører til pladsen, velegnet til restaurantdrift. Hovedparten af gæsterne er danskere, men der er også en del nordmænd og tyskere. Alle er de glade for campingpladsens smukke beliggenhed og Djurslands mange tilbud, som flere kombinerer med en dagstur til Aarhus. Camping-værterne kender områdets mindre, skjulte perler, som de peger turisterne i retning af.
"Jeg siger altid til dem: Tag ud og bliv væk, så skal der nok ske noget godt. Her er så mange små, fantastiske steder på Djursland", siger Inge Nielsen.
Gåtur til friskolen
Efter besøget på campingpladsen var det tid til dagens første åbne kontor i forsamlingshuset i Ugelbølle. Her kunne lokale kigge forbi og få en dialog med Borgmesteren, hvilket en del benyttede sig af.
Friskolen, lige på den anden side af Byparken, fulgte efter. Elever fulgte med på den korte gåtur derover. Borgmesteren fik blomster og lejlighed til at tale med eleverne på egen hånd undervejs. Ved den hvide skolebygning stod børnene klar og indenfor var det tid til en fællessang. Skoleleder Jacob Kærgård Jensen og medlemmer af den øvrige ledelse fortalte om skolen, som blev etableret i 2010 og har cirka 200 elever fordelt på 0.-6. klasse og et stort forældreengagement.
Golfklub på bakken
Efter besøget på Ugelbølle Friskole fortsatte det mobile borgmesterkontor en smule op i højden, nemlig til Kalø Golf Club på bakkerne over byen. Her var flere spillere i fuld gang med at slå de gule bolde ud på terrænets grønne baner.
Golfmanager Martin G. Riemenschneider, formand Inger Sørensen og næstformand Jørgen Elkjær-Nielsen viste rundt og fortalte om klubben, som har 850 medlemmer. Heraf er omkring 100 også frivillige på forskellig vis og med til at skabe en aktiv forening med aktivitet alle ugens dage.
Michael Stegger Jensen siger:
"Det var en rigtig god dag i Ugelbølle, med mange engagerede borgere, som var klar på at drøfte deres lokalområde. Det er berigende hver eneste gang. En stor tak til distriktsrådet for at have planlagt store dele af programmet, og for at være med dagen igennem til en god dialog".
Dagen sluttede med åbent kontor i forsamlingshuset, hvorefter der ventede en times walk and talk i lokalområdet på den lune augustaften. Her deltog foruden borgere og Byrådsmedlemmer medlemmer af Ugelbølle Distriktsråd, som er en af flere foreninger i området.
Dagens program:
- Kl. 08.00 - 09.30: Virksomhedsbesøg hos Kaløvig Strandgård Camping.
- Kl. 10.00-12.00: Åbent kontor, Ugelbølle Forsamlingshus, Overgårdsvej 4, 8410 Rønde.
- Eftermiddag: Besøg hos lokale aktører: Ugelbølle Friskole og Kalø Golf Club
- Kl. 15.00-17.00: Åbent kontor, Ugelbølle Forsamlingshus, Overgårdsvej 4, 8410 Rønde.
- Kl. 17.00-18.00: Walk and talk, start ved forsamlingshuset. Kom og gå en frisk tur med Borgmesteren og få en snak om byens udvikling.
Mobilt borgmesterkontor i Ryomgård med skrald, skrumpedrik og sværdslag
Tirsdag den 13. september havde Borgmester Michael Stegger Jensen kontor i hjembyen Ryomgård. Han besøgte blandt andet virksomheden SCANPAN, ungdomsuddannelsen FGU og drak "te" med den lokale rollespilsforening.
Igennem 2022 har det mobile borgmesterkontor været på besøg en række steder i Syddjurs. Her arrangeres altid åbent kontor, et virksomhedsbesøg, besøg hos en aktør indenfor f.eks. idræt eller kultur samt walk and talk med de lokale.
Tirsdag den 13. september var turen kommet til Ryomgård. Her bor borgmester Michael Stegger Jensen med sin familie, så det tog ikke mange minutter at lande ved dagens første programpunkt: SCANPAN på Industrivej. Virksomheden er kendt for køkkengrej af høj kvalitet og non-stick belægning. Borgmesteren hørte mere om stedet og hilste på administrerende direktør René Hougaard Brund og flere af medarbejderne. Han fik også lov at prøve at ridse i en titaniumpande for ved selvsyn at opleve, at intet bider på sådan én.
Herefter var det tid til åbent kontor, som fandt sted i distriktsrådets lokaler på Marienhoffvej 13. Her kunne borgere kigge forbi og få en dialog, hvilket en del benyttede sig af.
Unge bygger fundament til fremtiden
Efter frokost besøgte Borgmesteren FGU Østjyllands afdeling på Vestergade i Ryomgård. FGU står for "Forberedende Grunduddannelse" og er et tilbud til unge mellem 15-25 år, som har brug for et fagligt og personligt fundament at bygge uddannelse/job ovenpå.
Hos FGU kan de f.eks. tage certifikater, kurser og afgangseksaminer i dansk og matematik. I Ryomgård har afdelingen fokus på sundhed, kreativitet, byg og bolig samt køkken. Samtidig tager stedet hånd om de unges særlige udfordringer, som kan spænde over f.eks. diagnoser, angst, social bagage og mange andre problematikker. Hver elev mødes med en individuel tilgang og forløbet tilpasses det, den enkelte har behov for.
Afdelingsleder Karsten M. Pedersen viste rundt og fortalte om stedet. Imens arbejdede de unge med resultatet af den skraldeindsamling, de netop var færdige med som led i skolens aktuelle tema om bæredygtighed. De store mængder skrald, blandt andet bildæk og et par cykler, blev i løbet af kort tid til flotte skulpturer på plænen.
Magisk tebord
Dagen fortsatte med besøg hos Rollespilsforeningen på Det Gamle Posthus på Ndr. Ringvej. Her blev Borgmesteren budt op til en rask lille sværd-duel og alle blev klædt ud efter inspiration fra Lewis Carrols klassiker "Alice i Eventyrland".
Der var inviteret til magisk tebord med "skrumpedrik" (sødt, lyserødt og boblende indhold), slik i alle regnbuens farver og en ivrig snak henover bordet om alt det, rollespil er og kan. Foreningen har medlemmer fra hele Djursland, Randers og Aarhus, og alle kan være med, så længe fantasien og lysten til leg er intakt.
Rollespillerne laver optog, kaster sig ud i brætspil, laver deres egne kostumer, masker og tryllestave, mødes til magiske arrangementer bl.a. på Rosenholm Slot og meget mere. Altsammen prikker det hul på hverdagens grå boble, så magien kan udfolde sig. Særligt for børn og unge, som har lyst til noget andet end "klassikerne" fodbold, håndbold og badminton, tilbyder rollespil fordybelse, nørderi i positiv forstand og et stærkt fællesskab på tværs af aldre.
Således opløftet trillede det mobile borgmesterkontor videre til dagens anden runde af åbent kontor. Til sidst blev dagen i Ryomgård rundet af med walk and talk i byen med de lokale og øvrige Byrådsmedlemmer.
Borgmester Michael Stegger Jensen siger om dagen i Ryomgård:
"Selvom jeg kender byen vældig godt, har jeg set nye og overraskende sider af Ryomgård i dag. Det er inspirerende at møde driftige, lokale virksomheder og aktive frivillige, der skaber liv og glæde i lokalområdet. Som altid var det en stor fornøjelse at rykke borgmesterkontoret ud i kommunen".
Dagens program:
- Kl. 08.00-09.45: Virksomhedsbesøg hos SCANPAN A/S.
- Kl. 10.00-12.00: Åbent kontor, Ryomgård Kultur- og Fritidscenter, Marienhoffvej 13 c,
- Kl. 13.00-13.45: Besøg hos FGU Østjylland.
- Kl. 14.00-14.45: Besøg hos Rollespilsforeningen.
- Kl. 15.00-17.00: Åbent kontor, Ryomgård Kultur- og Fritidscenter, Marienhoffvej 13 c,
- Kl. 17.00-18: Walk and talk. Start ved distriktsrådets nye lokaler (samme sted som åbent kontor).
Mørke fik besøg af det mobile borgmesterkontor
Arkitekttegnede døre, spørgelystne teenagere, besøg i springhal og kaffe på aktivitetscenter Lindegården. Borgmester Michael Stegger Jensen havde en travl dag i Mørke tirsdag den 4. oktober.
Dørfabrikanten Vahle A/S på Fabriksvej slog - om man så må sige - dørene op om morgenen til virksomhedsbesøg og rundvisning.
Her specialiserer man sig i fremstiling af historiske og moderne døre, som lever op til brand-og sikkerhedskrav, uden at der gives køb på looket. Det har ført til ordrer hos bl.a. Kongehuset, Det Kongelige Teater, Svinkløv Badehotel og Carlsberg i Valby. Fabrikken har ligget i Mørke siden 2009, hvor den flyttede dertil fra Følle og den har navn efter stifteren Svend Vahle, som var tømrer. I dag er der ca. 30 ansatte i virksomheden, stort set alle lokale fra Djursland og mange med lang anciennitet.
Borgmesteren blev vist rundt af blandt andre direktør Ole Mølby og så produktionen, døre på de forskellige stadier på vej mod færdiggørelse og en topmoderne malerrobot til 5 mio. kr. Aktuelt arbejder virksomheden blandt andet med energioptimeringer. Der er opsat ladestander til elbiler på parkeringspladsen og planer om solceller på taget af en af hallerne har vist sig at være en særdeles god beslutning i den aktuelle energi-krise.
Unge klar med spørgsmål
Herefter trillede det mobile borgmesterkontor videre til Byens Hus, hvor der ventede lidt af en overraskelse. En 7. klasse fra Mørke Skole var nemlig med og havde en masse spørgsmål klar, blandt andet i kategorien: Hvor meget bestemmer en Borgmesteren egentlig? Det kom der en fin dialog ud af, og flere andre borgere benyttede sig også af muligheden for at benytte det åbne kontor.
Smart koncept med multikontingent
Herefter besøgte Michael Stegger Jensen Mørke IF og mødte bl.a. centerleder Michael Skovholt Landerholm og medlemmer af bestyrelsen. Man kiggede blandt andet nærmere på springhallen og banerne. Hallen bruges til gymnastikhold 2-3 gange om ugen, badminton og andre aktiviteter, og 1 søndag om måneden er der åbent for alle.
Idrætsforeningen og idrætscenteret er et aktivt samlingssted i byen, hvor man mødes i en lang række sammenhænge, f.eks. til arrangementet "Mød os i Mørke" og til Byfest.
Man kan købe et multikontingent i foreningen og gå til alle de forskellige sportsgrene og hold, man har lyst til for en fast pris. Fitness er også en del af tilbuddet. Der er forskellige priser for børn, voksne og pensionister. Det giver stor fleksibiltet og en varieret, bred anvendelse af alle faciliteterne.
Linedance og banko på Lindegården
På Aktivitetscenteret Lindegården mødte Borgmesteren ledelsen, frivillige og brugere af centret. På Lindegården sker der en masse hele ugen: Foredrag, banko, billard, musik, kor, bordtennis, træning, kreative sysler, fællesspisning, linedance, folkedans og meget mere.
Aktivitetscenteret er for alle pensionister, og er et socialt mødested for byens ældre borgere. Man arbejder aktuelt på at tiltrække de lidt yngre pensionister også for at få et godt mix.
Dagen sluttede med endnu en runde åbent kontor og walk and talk i Mørke med de lokale og flere Byrådsmedlemmer.
Michael Stegger Jensen siger:
"Det var en dejlig dag i Mørke med god bredde og variation i programmet. Jeg vil igen takke for den flotte modtagelse hvorend jeg kommer. At der dukkede en skoleklasse op, gjorde dagen endnu mere speciel. Mørke kan noget helt særligt med fællesskaber, og det oplevede jeg dagen igennem".
Dagens program:
- Kl. 08.00-09.45: Virksomhedsbesøg hos dørproducenten Vahle A/S, Fabriksvej 5.
- Kl. 10.00-12.00: Åbent kontor, Byens Hus, Ebeltoftvej 7, 8544 Mørke. Multisalen.
- Kl. 13.00-13.45: Besøg hos Mørke Idrætsforening, 8444 Mørke, Drosselvej 1.
- Kl. 14.00-14.45: Besøg på Aktivitets- og træningscentret Lindegården, Skolevej 19.
- Kl. 15.00-17.00: Åbent kontor, Byens Hus, Ebeltoftvej 7, 8544 Mørke. Multisalen
- Kl. 17.00-18.00: Walk and talk, start fra Byens Hus.
Borgmester-kontoret rykker til Tirstrup onsdag den 16. november
Dagen byder blandt andet på besøg hos importøren Bongusta, idrætsefterskolen og åbent kontor i Sundhedshuset samt walk and talk.
Når borgmesteren flytter sit kontor ud til forskellige lokalområder i kommunen, planlægges dagen som en kombination af for eksempel virksomhedsbesøg, dialog med lokale repræsentanter, åbent kontor på et centralt sted i byen og såkaldte walk and talks, som er uformelle gåture rundt i området til centrale interessepunkter.
Dagens program:
- Kl. 08.00-09.45: Virksomhedsbesøg hos WeSupply/Bongusta ApS, Ebeltoftvej 4, Tirstrup.
- Kl. 10.00-12.00: Åbent kontor, Sundhedshuset, Århusvej 35 Tirstrup.
- Kl. 13.00-13.45: Institutionsbesøg hos Tirstrup Idrætsefterskole, Ebeltoftvej 1, Tirstrup.
- Kl. 14.00-14-45: Kultur-besøg hos Værkstedet ”Tanken” . Århusvej 42, Tirstrup.
- Kl. 15.00-17.00: Åbent kontor, Sundhedshuset, Århusvej 35, Tirstrup.
- Kl. 17.00-18.00: Walk and talk. Start ved Sundhedshuset.
Mobilt borgmesterkontor i Nimtofte med katte-nus og traktor-klap
Turen gik til Nimtofte midt på Djursland, da Michael Stegger Jensen tirsdag den 6. december flyttede borgmesterkontoret ud for sidste gang i 2022. I det nye år følger endnu en række besøg.
I 2022 har det mobile borgmesterkontor været vidt omkring og besøgt en række lokalområder i Syddjurs. Tirsdag den 6. december var turen kommet til Nimtofte som det sidste besøg i år.
Her bød dagen på et program med vidt forskelligt indhold: Virksomhedsbesøg hos Midtdjurs Traktorlager om morgenen og åbent kontor formiddag og eftermiddag på den lokale friskole. Besøg efter frokost hos Tøstrup Dyreværn og Kattehjem og derefter visit hos Kulturhusforeningen i Kulturhuset i den gamle mejeribygning på Stationsvej midt i byen.
Dagen sluttede i decembermørket med walk and talk med de lokale.
Familiedrevet traktorvirksomhed
Om morgenen var det tid til et kig på de store maskiner hos Midtdjurs Traktorlager A/S. Det, stifter og direktør Søren Klemmensen startede som Tøstrup Auto-og Maskineværksted i 1967, er i dag en omfangsrig, moderne maskinforretning i vækst. Virksomheden på Tøstrupvej 50 har godt 30 medarbejdere og sælger maskiner til brug i parker og haver, store traktorer, værktøj og tilbehør.
Særligt udstyr til brug i haven er der vækst i. Det tog fart under corona-epidemien, måske fordi kunderne genopdagede glæden ved havearbejde, mens samfundet var droslet ned. Mange af dem, Borgmesteren hilste på, hed Klemmensen til efternavn. Det skyldtes ikke en pudsig tilfældighed, men derimod, at der er tale om et familiedrevet foretagende med forældre og sønner som en aktiv del af virksomheden. At de alle har et stort engagement i - og hjerte for - lokalsamfundet i Nimtofte var også tydeligt.
Kattehjem med højt til loftet
Efter åbent kontor på friskolen og en hurtig frokost rullede det mobile borgmesterkontor til Tøstrup Dyreværn og Kattehjem på Sjørupgårdvej. Her tog internatleder Mariann Betzer-Poulsen imod. Hun driver stedet sammen med en række frivillige medarbejdere og på de cirka 1500 kvadratmeter er der plads til omkring 400 katte. I øjeblikket har de 241 af slagsen ("inklusiv den, vi fik ind i går", som Mariann forklarede).
Medmindre kattene er syge, skal neutraliseres eller har små killinger, går de alle frit rundt mellem hinanden på kattehjemmet. I et stort, centralt rum kan de firbenede bevæge sig op i højden i en stor træ-konstruktution og via gangbroer. Tøstrup Dyreværn og Kattehjem drives som en forening og er afhængig af private donationer, legater og fonde. Stedet modtager katte fra hele landet og tilsvarende kommer der mennesker fra mange forskellige steder i Danmark for at adoptere deres katte. Alligevel er der overskud til at tage et socialt ansvar med medarbejdere i fleksjob, frivillige med ADHD, som har gavn af samværet med kattene og praktikophold til bl.a. elever fra Djurslandsskolen.
Kultur i det gamle mejeri
Således opløftet og med en smule kattehår på vinterfrakken tog Borgmesteren videre til næste punkt i programmet. Centralt i Nimtofte ligger Kulturhuset i den gamle mejeribygning. Bygningerne er privatejede og lejes ud til Kulturhusforeningen. Bestyrelsesmedlemmerne Lone Pedersen og Kurt Nielsen tog imod i Kulturhuset, som med midler fra bl.a. Realdania blev istandsat i 2016/2016. Nu bruges stedet til fester, arrangementer, fællesspisninger og senest filmaftener i samarbejde med Syddjurs Biblioteker.
Bestyrelsen vil gerne have flere aktiviteter i gang og prøver at mobilisere de lokale, blandt andet de unge familier, som flytter til Nimtofte, som særligt er attraktivt pga. den smukke natur og de mange stier. Nærheden til Djurs Sommerland nævnes også ofte som et plus.
Michael Stegger Jensen siger: "Det var en virkelig god dag i Nimtofte. Jeg kender byen godt, men har alligevel opdaget nye, spændende sider ved den og lokalområdet. Hvert eneste besøg her i 2022 har budt på positive oplevelser. Walk and talks om eftermiddagen, hvor mange af mine kolleger fra Byrådet har været med, har f.eks. været meget givende for os allesammen".
Dagens program:
- Kl. 08.00-09.45: Virksomhedsbesøg hos Midtdjurs Traktorlager.
- Kl. 10.00-12.00: Åbent kontor, Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, Nimtofte.
- Kl. 13.00-13.45: Institutionsbesøg hos Tøstrup Dyreværn og Kattehjem, Sjørupgårdvej 15, Nimtofte.
- Kl. 14.00-14.45: Kulturbesøg hos Kulturhusforeningen, Stationsvej 9, Nimtofte.
- Kl. 15.00-17.00: Åbent kontor, Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, Nimtofte.
- Kl. 17.00-18.00: Walk and talk kl. 17.00-18.00. Start ved friskolen.
Ledelsessekretariatet
Mandag-Tirsdag
08:30 - 15:00
Torsdag
08:30 - 17:00
Fredag
08:30 - 12:00