06.09.2024

Kogepåbud til Tirstrup Vandværk og Øksenmølle-Fuglslev Vandværk

I forbindelse med en rutinemæssig drikkevandskontrol på Tirstrup Vandværks forsyningsnet, er der påvist bakterier i drikkevandet.

Syddjurs Kommune har efter samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed, udstedt et kogepåbud til Tirstrup Vandværk og Øksenmølle-Fuglslev Vandværk. Det betyder, at vandværkerne skal orientere forbrugere, om at det anbefales, at alt vand til drikkevandsformål og madlavning skal koges.

 

Der er påvist Enterokokker.

 

Enterokokker findes naturligt i menneskers og dyrs tarmkanal. Påvisning af Enterokokker i drikkevand tyder på fækal forurening og dermed en risiko for tilstedeværelse af mulige sygdomsfremkaldende bakterier.

 

Hvis man bliver syg skal man rette henvendelse til egen læge.

 

Tirstrup Vandværk indvinder omkring 40.000 kubikmeter årligt og forsyner knap 300 forbrugere med vand, primært parcelhuse.

 

Øksenmølle-Fuglslev Vandværk indvinder omkring 35.000 kubikmeter årligt og forsyner omkring 900 forbrugere med vand, primært sommerhuse.

 

Kogeanbefalingen gælder, indtil nye analyser har påvist, at forureningen er ophørt. Vandværkerne har oplyst at nye analyser er bestilt.

 

For yderligere information kan der rettes henvendelse til Tirstrup Vandværk og Øksenmølle-Fuglslev Vandværk.

 

Hjemmeside, Tirstrup Vandværk: https://tirstrupvandvaerk.dk

Hjemmeside, Øksenmølle-Fuglslev Vandværk: https://fuglslevgrundogvand.dk/vandvaerket

 

På kortet herunder kan man se Tirstrup Vandværk og Øksenmølle-Fuglslev Vandværks forsyningsområde.