09.09.2024

Kandidater til folkeoplysningsudvalg søges

Syddjurs Kommune har fået en folkeoplysningsstrategi, og nu skal der nedsættes et folkeoplysningsudvalg. Frem til mandag den 30. september kan man melde sit kandidatur, hvis man har lyst til at bid ..

Folkeoplysning dækker over en bred vifte af aktiviteter i foreninger, klubber og aftenskoler, og handler om at fremme fællesskaber, sundhed og det aktive medborgerskab. 


I Syddjurs skal det nye folkeoplysningsudvalg bestå af ni medlemmer der repræsenterer de forskellige områder: To fra den organiserede idræt, to fra aftenskolerne, to fra øvrige foreninger herunder spejdere, én repræsentant fra selvorganiserede aktører og to repræsentanter fra Syddjurs Kommunes administration.


Udvalget udpeges for en to-årig periode, så halvdelen af medlemmerne er på valg hvert år.

Udvalgets rolle bliver først og fremmest at være høringsorgan for Syddjurs Kommunes Byråd i sager, der vedrører det folkeoplysende område, f.eks. omkring budget, tilskudsregler og lignende. Derudover skal udvalget bidrage med indspark og erfaringer fra foreningslivet til en fortsat positiv udvikling af området.

 

Send forslag til kandidater senest 30. september

Formand for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget Heine Skovbak Iversen siger: 


"Vi har i forvejen en rigtig god dialog med foreninger og aftenskoler, og jeg glæder mig til, at vi med et Folkeoplysningsudvalg får et nyt organ, vi kan kontakte og høre, når der er brug for sparring og ideer til det spændende politiske arbejde omkring folkeoplysning". 

 

Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget godkendte i august 2024 folkeoplysningsudvalgets forretningsorden, der beskriver udvalgets sammensætning og arbejde. Syddjurs Kommunes folkeoplysningsstrategi findes på www.syddjurs.dk. 

 

Forretningsordenen kan fremsendes ved henvendelse til kulturogfritid@syddjurs.dk. Den er også bilag til sag nr. 432 på Kultur,-fritids,-og landdistriktsudvalgets møde den 14. august 2024.

 

Har man lyst til at indgå i arbejdet kan man melde sit kandidatur, og alle er også velkomne til at "prikke" gode emner i de foreninger man færdes i, om muligheden for at få en plads i Folkeoplysningsudvalget. 


Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget udpeger udvalgsmedlemmerne ud fra de modtagne kandidatemner på sit møde d. 13. november.

 

Send navn, kontaktinfo og information om, hvilket område kandidaten repræsenterer til kulturogfritid@syddjurs.dk senest den 30. september.