Gruppeforløb

Gruppeforløb tilgodeser dig, der har et socialt behov eller behov for at styrke dine sociale kompetencer

Formålet med et gruppeforløb er at fastholde og udvikle kompetencer for dig, der i en tidsafgrænset periode har behov for støtte og vejledning. Gruppeforløbet støtter din udvikling og kompetencer i en grad, der gør dig i stand til i højere grad at opnå et mere selvstændigt liv.

Er du i målgruppen? 

Et tidsbegrænset mestringsforløb er målrettet dig, som har en nedsat fysisk eller psykisk/kognitiv funktionsevne. Det kan også være til dig, som har nogle sociale udfordringer, der gør, at du har behov for vejledning eller støtte til at udvikle og vedligeholde kompetencer til at få dit hverdagsliv til at fungere. Du kan også have behov for støtte og vejledning for at forebygge, at dine færdigheder forværres.

Gruppeforløbet tilgodeser dig, der har et socialt behov eller behov for at styrke dine sociale kompetencer. Forløbet gør det muligt for dig at danne relationer til de andre deltagere i gruppen. Dem, du møder i gruppen, vil have erfaringer med nogle af de samme udfordringer, som du selv oplever. Det betyder, at I kan dele jeres erfaringer med hvad der kan hjælpe i en svær situation og derved hjælpe og støtte hinanden. Det er et trygt rum, hvor I kan udvikle jer sammen.

Styrken ved et gruppeforløb er, at man både får viden og input af faglig karakter fra underviserne, men også fra konkret personlig erfaring fra de andre deltagere. Samtidig vil du opleve, at andre kan have gavn af dine egne erfaringer.

Hvad kan du forvente?

Der er forskellige grupper du har mulighed for at deltage i: 

Netværksgruppe

Dette forløb er for alle i målgruppen, der har behov for og lyst til at træne at være i sociale sammenhænge. I netværksgruppen er der mulighed for at mødes med andre i en tilsvarende situation og træne det at være en del af et fællesskab. Samtidig får du viden og inspiration til andre steder, du kan finde fællesskaber. Det kan eksempelvis være i foreninger og gennem fritidsaktiviteter.

Gruppen mødes 7 gange fordelt på 4 måneder. I er de samme, der mødes hver gang. Gruppen mødes om torsdagen i tidsrummet 12.00 -14.00, og der er pause undervejs. Der startes en gruppe op, når der er minimum 6 deltagere. Det er forskelligt, om forløbet afholdes i Syddjurs Kommunes lokaler i Hornslet, Kolind, Ebeltoft eller Rønde. Det skyldes, at vi forsøger at oprette gruppeforløb, så tæt deltagernes bopæl som muligt.

Økonomigruppe

Dette forløb er for alle, der har behov for hjælp og vejledning til at få overblik over sin økonomi, bruge netbank eller læse og besvare sin digitale post. I forløbet får du undervisning og træning i at lægge et budget, læse digital post, anvende netbank til at betale regninger og bruge SKATs hjemmeside. Når I mødes i gruppen, er der først undervisning, og derefter er der mulighed for at arbejde hver for sig med egen digital post og økonomiske papirer. Her får du hjælp og vejledning fra underviserne.

I er de samme, der mødes hver gang. I forløbet mødes gruppen 6 gange. I mødes hver tirsdag fra kl. 12.00 - 14.00, hvor der er pause undervejs. Det er forskelligt om forløbet afholdes i Syddjurs Kommunes lokaler i Hornslet, Kolind, Ebeltoft eller Rønde. Det skyldes, at vi forsøger at oprette gruppeforløb så tæt deltagernes bopæl som muligt.

Gruppeforløb for dig med en Autisme Spektrum Forstyrrelse

Denne gruppe kaldes en selvforståelsesgruppe og er for dig, som ønsker at få en større forståelse for, hvordan din Autisme Spektrum Forstyrrelse påvirker dit liv og din hverdag. Du får i forløbet viden om autisme generelt og en større forståelse for, hvordan din autisme udfordrer og styrker dig. Begge dele vil understøtte din måde at forstå dig selv og din autisme på. I forløbet vil du også få viden om, hvordan du kan hjælpe dig selv, og hvordan du kan formidle dit behov for støtte til andre.

I gruppen er der mellem 4 og 6 deltagere, og I er de samme, der mødes hver gang. Gruppen mødes 8 gange i alt. I mødes hver tirsdag fra kl. 15.30 - 17.15, og der er pause undervejs. Mødested er Syddjurs Kommunes lokaler på Lindegården, Skolevej 19, 8544 Mørke.

Efter hver mødegang, er der café, som dels er åben for alle, der deltager i forløbet, men også for dem, der er på venteliste til at starte op i næste forløb og alle, der tidligere har deltaget i forløbet. Underviserne i forløbet er også til stede i caféen.

Gruppeforløb for dig, som har en opmærksomhedsforstyrrelse

Dette forløb er målrettet dig, der har ADHD/ADD eller lignende. Gruppeforløbet bygger på en anerkendt metode, der hedder Reasoning & Rehabilitation. I daglig tale, kaldes gruppen R&R.

I forløbet vil du for eksempel arbejde med at styrke din hukommelse og koncentration samt blive bedre til at håndtere konflikter. Du vil blandt andet blive undervist i, hvordan du kan kontrollere impulser, overveje konsekvenser af det du gør og blive mere bevidst om dine egne og andres tanker og følelser.

Gruppen mødes 15 gange i alt, og I er de samme, der mødes hver gang. I mødes én gang om ugen i 2 timer med en pause undervejs. Mødested er Syddjurs Kommunes lokaler på adressen Alpedalen 14, 8543 Hornslet.

Gruppeforløbene afvikles i samarbejde mellem Socialcenteret og Center for Social Rehabilitering. Forløbene er fleksible, og hvis socialområdet oplever et behov for forløb med andet indhold eller andre temaer end de ovenstående, kan de relativt hurtigt oprettes.

Lovgrundlag: Lov om social service § 82 a

Borgerservice

Mandag-Tirsdag

08:30 - 15:00

Torsdag

08:30 - 17:00

Fredag

08:30 - 12:00