Generelt om mestringsforløb
Et mestringsforløb kan hjælpe dig med at håndtere forskellige udfordringer og udvikle dine evner til at håndtere hverdagen
Visse livsomstændigheder eller udfordringer i ens funktionsevne kan betyde, at man har behov for støtte og vejledning i livet. Den rette støtte og vejledning kan styrke ens forudsætninger for at kunne mestre og tage aktivt del i sit eget liv.
Et mestringsforløb henvender sig til dig med nedsat fysisk eller psykisk/kognitiv funktionsevne eller sociale udfordringer. Formålet med et mestringsforløb er at hjælpe dig til at håndtere forskellige udfordringer og forbedre dine evner til at mestre dagligdagen. Forløbene kan variere i form af varighed og indhold, men fælles for dem er at styrke dine ressourcer og dit potentiale.
I Syddjurs Kommune har vi medarbejdere dedikeret til at understøtte udviklingen af dine kompetencer og livsfærdigheder. Deres højeste prioritet er dig og at støtte dig til at få mere selvbestemmelse over dit liv.
I samarbejde med dig, vil de afdække hvilke mål og drømme du har for dit liv. De tager udgangspunkt i det du allerede selv kan. Derfra arbejder I frem mod, at du kan leve et så selvstændigt liv som muligt.
Hvad består et mestringsforløb af, og hvad kan du forvente?
På socialområdet er vores kerneopgave at støtte dig, der har en nedsat fysisk eller psykisk/kognitiv funktionsevne eller sociale udfordringer.
Vi har forskellige tilbud alt efter dit behov, men fælles for tilbuddene er mindst mulig indgriben i dit liv. Det betyder, at vi har en række tilbud, der er målrettet dig, der kun kortvarigt eller i mindre grad har behov for støtte og vejledning. Vi har dog også tilbud, der er mere omfattende, til dig, der har et stort behov for støtte og vejledning i din hverdag. Primære fokus er, at du bliver tilbudt en indsats, der passer bedst muligt til det behov, du har.
På siden du lige kommer fra, kan du under hver boks læse hvad de enkelte tilbud indeholder, og hvem der i målgruppen for tilbuddet. Her kan du også læse om omfanget af den støtte og vejledning, der tilbydes. Det er dog altid en konkret og individuel vurdering, hvor meget støtte og vejledning, der gives i det konkrete tilfælde. Et mestringsforløb tilbydes enten gennem Center for Social Rehabilitering eller Syddjurs Bo- og Aktivitetscenter.
Hvordan kan du komme i kontakt med os?
Har du en fysisk eller psykisk/kognitiv funktionsnedsættelse eller sociale udfordringer, og oplever du udfordringer med at have en velfungerende hverdag? Så vil vi meget gerne hjælpe dig.
Vil du gerne høre mere om et af vores mestringsforløb, er der flere måder at komme i kontakt med os på.
Hvis du i forvejen er i kontakt med en rådgiver, kan du kontakte vedkommende ud fra de kontaktoplysninger, du har.
Du kan kontakte Socialcentret ved at ringe til vores callcenter på telefon 87 53 50 00. Der er åbent alle dage undtagen onsdag, og du kan finde de specifikke åbningstider nederst på denne side.
Du kan henvende dig til socialområdets samlede indgang - Én indgang. Fordelt på forskellige hverdage tilbyder de åben rådgivning på følgende adresser:
- Alpedalen
Alpedalen 14, 8543 Hornslet
Mandag kl. 9.00 – 11.00 - Byens Hus
Hovedgaden 75B, 8410 Rønde
Torsdag kl. 15.00 - 17.00 - Kafe Kolind
Drasbeksgade 17, 8560 Kolind
Fredag kl. 8.30 - 10.30 - Strandgårdshøj
Strandgårdshøj 48, 8400 Ebeltoft
Fredag kl. 9.00 - 11.30