Arkitektur- og bevaringsprisen 2024
Vinderne er nu fundet. Se mere om dem og de øvrige nominerede projekter her
Prisvinder: Kjerris Mølle
Kjerris Mølle, en af de fire bevarede historiske møller langs Mølleåen i Femmøller, ligger centralt i Nationalpark Mols Bjerge i en lavning i terrænet lige ved Molsvej og med nationalparkens bakkede morænelandskab strækkende sig opad mod syd bagved mølledammen.
Møllens eksistens på stedet daterer sig tilbage til 1500-tallet. Den nuværende møllegård er et firelænget bygningskompleks fra 1822 registreret med en SAVE-bevaringsværdi på 2. I årenes løb er bygningerne blevet ændret en del og efterhånden som de mistede deres funktion, gik de desværre i forfald.
Ved privat initiativ og opkøb blev der, for et par år siden og i samarbejde med Nationalpark Mols Bjerge samt renoveringskyndige arkitekter og håndværkere, lagt en ambitiøs handleplan for restaurering af hele det historiske bygningskompleks. De første to faser, med genetablering af den sammensunkne mølledam mod syd samt restaurering af hovedhuset, er nu tilendebragt.
Hovedhuset er omhyggeligt tilbageført til det oprindelige som et langt, overordentlig smukt, stråtækt længehus i bindingsværk. Den store gårdsplads mod syd mellem længerne er stadig belagt med de gamle pigsten. Mod nord er haven anlagt med græsplæne, genetableret gangsti langs huset og et bevaret centralt stort træ. Udefra fremstår facaderne harmonisk med rytmisk fordeling af firkantede tavler og roligt arrangement af vinduer og døre. De to gavle er ens og symmetriske med skråbånd. Den oprindelige markante farvesætning er modigt genanvendt: Rødt bindingsværk, gulkalket murværk og græsgrønne vinduer. Vinduerne er nye, men opbyggede i hånden og i overensstemmelse med gamle håndværkstraditioner. Hvor det har været nødvendigt, er rem og bindingsværk udskiftet så nænsomt som muligt. Den indvendige renovering er udført med udsøgte materialer, revitaliserede genbrugsdøre og nænsom bevaring af detaljer og særegenheder. Centralt i køkkenet står en monumental åben pejs genopført som husets anker. Valget af ruminddeling afspejler i vid udstrækning det oprindelige. I den østlige ende af længen er rummene renoveret med valg af lyse farver, mod vest med udsøgte kombinationer af de smukkeste almuefarver. Den håndværksmæssige kvalitet er forbilledlig.
Huset har forsatsvinduer og er isoleret med træfiberbats i indervægge og undertag samt trægranulat i gulve og loft. Opvarmningen sker med varmepumpe. Under taget er der i i gavlene isoleret til kip og forberedt til senere etablering af to fine gavlværelser.
Kjerris Mølle udpeges som vinder af Syddjurs Kommunes Arkitektur- og Bevaringspris 2024 for en æstetisk og historisk konsekvent totalrenovering, der på alle måder er beundringsværdig.
Prisvinder: Sommerhuset Brinken
Sommerhuset ved Fuglsøvig ligger i nationalpark Mols Bjerges betagende morænelandskab fra sidste istid. Grunden på 2300 m2 har en bakketop og en skråning med et markant fald mod vest. Mod øst fra bakketoppen er der en storslået udsigt til Ebeltoft Vig og mod vest fanger en karakterfuld høj fra bronzealderen opmærksomheden.
Byggeriet, et 114 m2 stort sommerhus inklusive et anneks, var klar til indflytning i 2023. Det første indtryk af sommerhuset på naturgrunden, der er “vild med vilje”, er en fornem indpasning og et byggeri med en poetisk, svævende lethed.
Sommerhuset er placeret under bakketoppen på vestskråningen, det giver læ for vinden og nogle spændende visuelle oplevelser. Dominerende støttemure, som vi kender dem fra Costa Del Sol, er heldigvis fraværende. Mod øst og bakketoppen, markerer en lav støttemurs zigzag forløb overgangen til den vilde natur og giver plads til et oplevelsesrigt gangareal. Ved den vestvendte skråning bæres huset af en kraftig bjælke, som giver et minimalt fodaftryk og får bygningskroppen til at svæve over terrænet. Placeringen af huset neden for skråningens top beskærer udsigten fra huset. Skal man have vuer i widescreen format, må man op på bakketoppen. Med sommerhusets placering og bygningskroppens udformning tilskyndes til bevægelse og rumlige oplevelser, der kommer som perler på en snor.
Husets grundplan har oplevelsesrige, glidende rumlige overgange mellem køkken, spise- og opholdsrum, der bindes sammen af gennemgående gulv- og loftflader af træ. Mod vest er der store glaspartier og en overdækket svalegang med lameller, der filtrerer lyset og forhindrer direkte indkig fra vejen. Åbenheden og dynamikken i hovedhusets rum langs vestfacaden kontrasteres af en ryg mod øst med soverum, bad og toilet. I forlængelse af hovedhuset introducerer en stor åben terrasse et anneks med arbejds- og soverum. Skal man sove eller arbejde må man ud af hovedhuset til livgivende oplevelser af køligheden, blæsten, regnen, stedets lyde og dufte. Valget af gedigne let forståelige klassiske materialer giver en let og lys nordisk tone, som følges til dørs af en overbevisende håndværksmæssig udførelse af de store flader og detaljerne.
Huset er velisoleret og varmen i gulvene kommer fra en luft til vand varmepumpe.
Sommerhuset Brinken udpeges til vinder af Syddjurs Kommunes Arkitektur- og Bevaringspris 2024 for sin banebrydende arkitektur, der kommer til udtryk i den overbevisende tilpasning til stedet, de spændingsfulde arkitektoniske rumlige sammenhænge, de gedigne materialer og håndværk af høj kvalitet.
Prisvinder: Molsværket
Molsværket i Knebel ligger på kanten mellem den flade Skellerup Ådal og det kuperede terræn i Mols bjerge. Bygningen er opført som et nyt samlingssted for byen og er kilet ind mellem skole, idrætshal, gymnastiksal og det nye børnehus, så alle eksisterende funktioner samler sig og en række nye tilføjes.
Byggeriet er ca. 2000 m2 og stod færdigt i april 2024. Molsværket indeholder offentlige funktioner som blandt andet industrikøkken og madudsalg, multisal, nye omklædningsrum, kontorer til blandt andet præster og drift samt en ny børnehave og vuggestue til ca. 75 børn
Formålet med huset har været at binde de mange forskellige funktioner sammen til ét mødested, hvilket er gjort konkret og fysisk ved at opføre en bygning, der placerer sig imellem og griber fat i alle de eksisterende funktioner, der således har fået fælles ankomst gennem Molsværket.
I det nye børnehus er der tænkt over målgruppen. I udformning og orientering mimer den træbeklædte sortmalede bygningskrop de eksisterende skolebygninger, mens en række vinduesvolumener ved ankomst giver en pudsig opdelt facaderytme, der ikke fremstår umiddelbar aflæselig, før man kommer indenfor og forstår, at placeringen er betinget af, at børnene skal kunne bruge de brede vindueshuller til leg, pauser og udkig, heraf opstår de forskellige højder og placeringer. På stuerne ses også specialdesignede møbler på hjul til opbevaring af legetøj, så stuerne kan holdes ryddelige og rummene således kan bruges til forskellige pladskrævende aktiviteter. Den direkte udgang til legepladsens terræn fra første etage viser, hvordan huset udnytter stedets iboende værdier og formår at forene eksisterende kvaliteter med nye funktioner.
Den nye multisal og det nye madhus står som to sorte separate kuber mens en lavere bygning binder nyt og gammelt sammen og skaber et flow mellem de forskellige funktioner. I gangarealerne mellem funktionerne, er der indarbejdet opholdsarealer i form af sidde-nicher, reoler og opbevarings- og opholdsmøbler. Huset fremstår med betongulve og træoverflader samt store glaspartier ved ankomst og ud mod idrætsbanerne, hvilket skaber en lys og gennemsigtig bygning i et enkelt og aflæseligt udtryk. Huset fremstår gedigent og solidt både i materialevalg og farveholdning, samt i mødet mellem nye og gamle materialer som f. eks når en tidligere udendørs facade i blank gul mur nu danner bagvæg for et nyt tekøkken i et mødelokale.
Mod syd ligger et udendørs opholdsområde med kig til byens boldbaner og øvrige idrætsfaciliteter. Herudover forbinder Molsværket sig mod vest til de nye skolegårde via et gult bevægelsesbånd der visuelt skaber sammenhæng mellem skole, lokalsamfund og idrætsfaciliteter. At samle byens funktioner på den måde og på det sted, der helt konkret samler livet på Mols, er en klog løsning der giver øget værdi til fællesskaberne i lokalsamfundet.
Huset er i høj grad blevet skabt af lokalt engagement og ildsjæle, der har kæmpet for husets opførsel i de sidste ca.10 år, først gennem projektet Landsbyklynger og senere gennem foreningen Mols i Udvikling, der har arbejdet for landsbysamfundets varetagelse ind i fremtiden. Her bliver Molsværket en vigtig brik, der binder mange løse ender sammen til et mødested for både store og små.
Molsværket i Knebel udpeges til vinder af Syddjurs Kommunes Arkitektur- og Bevaringspris 2024 for et hus der på fint tilpasset vis både lægger sig ind i en eksisterende byggetradition, samtidig med, at det markerer sig, samler enderne og skaber et nyt vigtigt og centralt sted i byen.
Nomineret: Sommerhus i Sænkningen
Sommerhuset er placeret på et lavt maritimt forland - Sænkningen - for foden af et morænelandskab med oplevelsesrige bakker fra istiden. På grunden er der en lille dam, der omkranses af en dekorativ sivbevoksning.
Sommerhuset var klar til indflytning i august 2023.
Sommerhuset er formet som et skarpt skåret længehus med langsiderne orienteret mod øst og vest. Vinkelret på sommerhusets langstrakte længe er der 2 mindre udhuse, ligeledes med saddeltage.
Når man ankommer til sommerhuset i Sænkningen giver længehuset og de to udhuse, med deres træbeklædte, sortmalede facader og tagpapbeklædte tage, i samspil med store indlevede træterrasser og felter med perforerede betonfliser med græs en behagelig følelse af ro og orden. Det er tydeligt, at her er et bygherrepar med styr på tingene.
Den gode fornemmelse fortsætter inde i huset, hvor en karakterfuld fritstående skorsten med pejs danner rum og introducerer et storslået vue til et smukt køkken- og opholdsrum med højt til loftet. Mod nord er mindre rum med værelser, bad og toilet. Overbevisende arkitektoniske greb, som loftet der alle steder er åbent til kip og beklædt med en ubrudt mørk og støjdæmpende loftsbeklædning, det niveaufrie og gennemgående gulv med natursten fra Sicilien og langsidernes store, fint underopdelte, glaspartier tydeliggør på forbilledlig vis længehusets dna og forener på en overbevisende måde funktion og æstetik. Valget af gode, gedigne naturlige materialer er sympatisk og den håndværksmæssige bearbejdning af de delikate flader og detaljer er af høj kvalitet. Facadernes sortmalede partier af træ kan umiddelbart virke lidt kedelige, men den sikre opdeling af træbeklædningen og vinduespartiernes fine detaljer giver sammen med lysets reflekser og skyggespillet spændingsfyldte oplevelser.
Byggeriet lever op til tidens krav om isolering og opvarmning sker via en vand til luft varmepumpe.
Sommerhuset i Sænkningen nomineres til Syddjurs Kommunes Arkitektur- og Bevaringspris 2024 for et overbevisende funktionelt, energimæssigt og arkitektonisk bud på en moderne, stringent fortolkning af det danske længehus. Det vidner om en forbilledlig bygherre og et fornemt samspil med både myndighed og udførende håndværkere.
Skovløberhuset
Det stråtækte længehus blev bygget i 1869 som et klassisk landarbejderhus med stald mod nordøst og bolig mod sydvest. Huset ejes af Naturstyrelsen, men har siden 1931 været udlejet til samme familie som skovløberhus, hvor otte børn voksede op. To af disse er i live og udfolder nu husets historie med autentiske førstehåndsberetninger. I 2021 overgik lejemålet til ”Foreningen Skovløberhusets Venner”, som blev stiftet af de to søskende. Derved blev det muligt med fondsstøtte at påbegynde en omfattende og påkrævet renovering af den unikke kulturarv. Sigtet med arbejdet, som udføres af professionelle med et tilskud af frivillig arbejdskraft fra foreningen, er at gennemrestaurere huset både udvendigt og indvendigt og fastholde udseende, inventar, møblering og dekoration sådan som huset fremstod i midten af 1950erne. Brugen af huset koordineres af foreningen, men faciliteter omkring huset, eksempelvis en overdækket udendørs plads med borde, vil løbende stå til rådighed for alle forbipasserende.
Indtil nu er længehuset smukt udrustet med nyt stråtag og spångavle, murværket er repareret og står funklende hvidkalket, et lille brændeskur er bragt tilbage til sit originale udseende med stråtag og spångavle som hovedhuset, og en lang stensætning langs huset er genetableret. Der arbejdes videre med planer om renovering og maling af vinduer og døre i original olivengrøn linoliefarve, genopførelse af hønsehuset og restaurering af alle indvendige rum. Det hidtidige arbejde er gennemført i udsøgt håndværksmæssig kvalitet og med fuld respekt for husets historie.
Skovløberhuset nomineres til Syddjurs Kommunes Arkitektur- og Bevaringspris 2024 da ”Foreningen Skovløberhusets Venner” på prisværdig vis har muliggjort en bevaring og revitalisering af en kulturhistorisk perle. Initiativet fortjener respekt og taknemmelighed og det udførte arbejde er smukt udført og betyder, at huset i dag ligger og lyser op i landskabet.
Børnehuset Jordbærmarken
Skovløberhuset, også kendt som Tørvemosehuset, ligger isoleret og exceptionelt naturskønt i en lavning midt i Mols Bjerges dramatiske morænelandskab. Mod syd, på den anden side af en lille sø, rejser der sig stejle skovbeklædte højdedrag. Mod nord ser man op over åbne bakkede overdrev, og derimellem er der kig ned i en ådal fra istiden. Mange besøgende til Mols Bjerge vil kende huset og har helt naturligt gjort ophold på stedet, som fremstår indbydende og idyllisk som en nærmest meditativ rasteplads i naturen.
Sydøst for Hornslet, på kanten mellem by og land, ligger Børnehuset Jordbærmarken. Institutionen er placeret med lys og luft omkring sig, nær byen, tæt på naturen. Børnehuset hører under kategorien naturbørnehave og bruger i den forbindelse de omkringliggende landlige omgivelser i det pædagogiske arbejde.
Børnehuset åbnede i de nye lokaler i april 2023. Huset er ca. 1000 m2 og rummer ca. 100 vuggestue- og børnehavebørn. Bygningen refererer til det klassiske længehus i dets formsprog, taghældninger, store udhæng og enkle materialer bestående primært af lyst træ og pandeplader. Samlet set indskriver byggeriet sig således fint i landdistrikternes traditionelle byggestil.
Det arkitektoniske hovedgreb består af to parallelle længer forbundet på midten af et fællesrum, der i daglig tale kaldes hjerterummet. Børnehusets funktioner fordeler sig i en åben plan med flere større fællesrum, der forgrener sig ud i mindre funktionsbestemte lokaler som fx et motorikrum, der også anvendes til soverum, samt mindre stuer, toiletter, driftskøkken og personalefaciliteter. I hjerterummet findes et køkken med indbygget trappe og repos, så børnene kan deltage i madlavning i øjenhøjde med det pædagogiske personale. Indenfor ses desuden mange detaljer, som små indbyggede sidde-nicher, vinkevindue, indbyggede bogreoler og gennemgående kig gennem fællesrummet, der ender i store vindues og dørpartier, der byder lyset indenfor og giver en visuel forbindelse til det grønne uden for. Et af de arkitektoniske hovedgreb er, at bygningen orienterer sig mod - og lukker lys ind fra alle verdenshjørner.
På den store legeplads, der omkranser tre af husets sider, er der plantet træer og skabt mulighed for varierende leg i det grønne. En multifunktionel værkstedsbygning på legepladsen fungerer som endnu et ude/inde rum, der kan rumme diverse aktiviteter og hvor madpakker kan indtages i ly og læ for vejret, og således kan børnegrupperne fordeles ud mange steder på matriklen. Projektet rummer mange funktionelle detaljer, som f.eks. et toilet, der kan tilgås både inde fra huset og ude fra legepladsen, så der spares tid til unødige af- og påklædninger, når man som barn er midt i legen på legepladsen. På legepladsen er der desuden plads til, at børnene selv bygger cykelbaner af sandsække, ligesom vandpytter og små bakker indtages ivrigt af husets vigtigste beboere.
Personalet omtaler bygningen som ”vores hus” og roser det gode lys og den gode akustik i bygningen.
Børnehuset Jordbærmarken nomineres til Syddjurs Kommunes Arkitektur- og Bevaringspris 2024 for den tilpassede arkitektoniske form og de mange gode indbyggede løsninger i et hus, der tilgodeser de mindste borgere i Hornslet.
Helårshus i Knebelbro
Med en spektakulær udsigt over Knebelvig ligger huset placeret på kanten af en skråning, for enden af en lille vej. Således både putter huset sig lidt væk fra offentlighedens blik, samtidig med at det skuer ud over utrolige mængder af både land, vand og himmel.
Huset stod færdigt til indflytning i januar 2023. Det er 142 m2 stort + 30 m2 uopvarmet isoleret bryggers, der indgår som en del af huset.
Huset er enkelt i sit formsprog. Et bredt længehus, hvor et indhak i sydfacaden danner en sydøst-vendt gårdhave, der sikrer beboerne læ på en til tider vindomsust placering. Huset åbner sig mod nord, mens gavlen mod vest, hvor den eneste nabo ligger, er mere lukket. Huset er således nøje tænkt ud fra verdenshjørner, naboer, eksisterende træer og beplantning samt udsigter og det er tydligt at se, at huset er tegnet til det specifikke sted og at stedet har haft indflydelse på husets udformning og orientering. I det ydre ses det i det arkitektoniske formsprog, der blandt andet arbejder med vindens bevægelser hen over taget og i det indre på de mange gennemtænkte og nøje overvejede udkig til alle sider.
Huset består af træ i både konstruktion og beklædning, hvor sidstnævnte står ubehandlet hen med den karakteristiske sølvgrå farve, der indfinder sig med tiden. Taget er af stål. Huset har store udhæng mod gårdhave og den nordvendte terrasse og ud over solafskærmning, skaber det et rum langs facaden, som en mellemzone mellem ude og inde.
I det indre udmærker huset sig med sine imponerende kig mod både havet og øvrige landskaber, der ses fra stort set alle rum. Velvalgte materialer giver et behageligt indeklima i de velproportionerede og funktionelle rum. I huset er der indtænkt mange fine små tiltag, der gør hverdagen mere bæredygtig, herunder kan nævnes; opsamling af regnvand til tøjvask og toiletskyl, naturlig ventilation og et mindre nedgravet kælderrum til køling af mad- og drikkevarer.
Husets arkitektur er ikke kun ren æstetik. De mange velovervejede detaljer samt valg af materialer og proportionering giver følelsen af at besøge et hjem og ikke bare et hus. Her er der skabt et hjem, der også er arkitektur.
Helårshuset i Knebelbro nomineres til Syddjurs Kommunes Arkitektur- og Bevaringspris 2024 for et veltilpasset hus - både på grunden og til tiden.
Helårshus i Kongsgårde
Det lille hvide hus i Kongsgårde ligger på et lavt maritimt forland tæt på skibsbroen og Begtrup Vigs blå reflekterende flade. Mod syd ligger et karakterfuldt bakket morænelandskab fra den sidste istid.
For 120 år siden blev der opført et pakhus ved Kongsgårdes skibsbro. Pakhuset blev senere benyttet til bolig, men det delvist uisolerede hus var ikke optimalt. Det nye byhus, som for bygherren afløste bedsteforældrenes nedrevne hus, fungerer, med sin fantastiske beliggenhed, som et kombineret helårs- og sommerhus. Huset på 111 m3 stod færdigt i 2023.
Huset er med sin størrelse og de hvide, pudsede facader fornemt indpasset til områdets prunkløse enkle huse og er en fin fortolkning af den arkitektoniske teori , “genius loci” der vægter betydningen af stedets ånd. Helt i tråd med familiens mangeårige tilknytning til Kongsgårde og Begtrup Vig.
Når man kommer til stedet virker disponeringen af grunden enkel og let forståelig. Mod syd og den nærmeste nabo, er der en smal have, der afgrænses af en hæk. Mod øst, vest og nord er der åbent mod det offentlige rum. Det giver mulighed for oceaner af indkig, men med en smuk pigstensbelægning og et hævet udsigtsplateau skabes en halvprivat opholdszone, som danner en buffer mellem det private og det offentlige rum.
Husets indretning er eksemplarisk med et stort, højloftet, tosidigt belyst opholdsrum og køkken. Øvrige rum er fint indrettede værelser, toilet og bad. Fra køkkenet og opholdsrummet, med de gennemgående, smukke gulvfliser, er der en betagende udsigt til skibsbroen og Begtrup Vig mod sydøst. Med den udsigt får tv avisen ikke et ben til jorden. De gedigne materialer er velvalgte og den fine håndværksmæssige udførelse af husets flader, detaljer og samlinger er af god kvalitet.
Fremtidens stigende vandstand er der taget højde for med en høj sokkel, og opvarmningen af det velisolerede hus foregår med solceller på taget og en luft til vand varmepumpe.
Det vellykkede nybyggeri er til stor glæde for bygherreparret, som gerne ser den årelange familiemæssige tilknytning til stedet forsætte med børn og børnebørn.
Huset i Kongsgårde nomineres til Syddjurs Kommunes Arkitektur- og Bevaringspris 2024 for sin
vellykkede arkitektur, der i det skarpt skårne enfamiliehus kommer til udtryk i de sikre greb, indpasningen på stedet, det gode håndværk og den sympatiske hensyntagen til bæredygtige løsninger.
Billeder af de nominerede projekter: Gøsta Knudsen
Prisuddelingen blev afholdt søndag d. 6. Oktober 2024 kl. 14.00 på Rådhuset i Ebeltoft
På denne fin solrige eftermiddag bød formanden for Erhvervs- og planudvalget Kasper Kolstrup Møller, velkommen, Morten Nymann, arkitekt og partner i LOOP Architects, holdt oplæg om Arkitektur under forandring og Luise Pape Rydahl, Direktør for Udvikling og Kultur, fortalte om baggrunden for og intention med Arkitektur- og Bevaringsprisen før juryen, Gøsta Knudsen, Nina Ventzel Riis (fraværende pga. sygdom) og Ebbe Stender Hansen fortalte om, og uddelte diplomer til, alle de nominerede projekter, før vinderne blev kåret og modtog plaketter, blomster og velfortjente klapsavler.
Syddjurs Kommune takker alle fremmødte for at komme og deltage i denne fejring af den gode arkitektur.
Billeder fra prisoverrækkelsen: Eigil Nybo
Årets jury består af:
Fagdommere:
- Ebbe Stender Hansen, udpeget af BLIS
- Arkitekt Gøsta Knudsen, udpeget af Museumsforeningen og Lokalarkiverne i Syddjurs Kommune
- Nina Ventzel Riis, Akademisk uddannet arkitekt, udpeget af BLIS og Syddjurs Kommune
Repræsentanter for Syddjurs Kommune:
- Kasper Kolstrup Møller, Formand for Erhvervs- og planudvalget,
- Luise Pape Rydahl, Direktør for Udvikling og Kultur
Indstilling af kandidater til årets Arkitektur- og Bevaringspris:
Deadline for indstilling af kandidater er:
Søndag d. 11. august 2024 kl. 23.59.
Alle kan indstille alle de kandidater, de gerne vil.
De eneste krav er:
- At projektet skal være udført i Syddjurs Kommune.
- At projektet skal være færdiggjort/færdigmeldt i perioden fra udløbet af tidsfristen for indsendelse af projekter til den forrige prisuddeling og inden udløbet af tidsfristen for den aktuelle indkaldelse af projekter.
Når du indstiller et projekt, er det kun felterne Adresse og Billeder der er obligatoriske. Dette er for at sikre, at det er nemt og tilgængeligt for alle at indstille kandidater til årets prisuddeling.
Det er dog også muligt at tilføje øvrig information, eksempelvis projektets navn og om der har været en arkitekt tilknyttet. Du kan også skrive en motivation for, hvorfor du synes, at din kandidat gør sig særlig fortjent til prisen og på den måde sikre, at juryen er særlig opmærksom på netop det, du har lagt mærke til.
Bemærk at den første udvælgelse juryen foretager udelukkende er baseret på det materiale du indsender, Det er altså op til dig, hvad juryen har at forholde sig til.
Borgerservice
Mandag-Tirsdag
08:30 - 15:00
Torsdag
08:30 - 17:00
Fredag
08:30 - 12:00