Gå til hovedindhold

Rehabiliteringsteam

Rehabililiteringsteamet skal behandle alle sager, inden kommunen kan træffe afgørelse om ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension. Kommunen træffer afgørelse på baggrund af rehabiliteringsteamets indstilling

Indhold

    Hvis Jobcenter Syddjurs vurderer, at der er behov for det, bliver du indkaldt til møde i rehabiliteringsteamet. Det er rehabiliteringsteamets opgave at behandle alle sager inden der træffes afgørelse om ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension.

    Du forbereder dig til mødet med rehabiliteringsteamet sammen med din kontaktperson i jobcentret. I udarbejder en rehabiliteringsplan, som blandt andet indeholder dine ønsker omkring job og uddannelse, og som beskriver, hvordan du ser din helbredsmæssige situation. Her indgår også din læges vurdering af dit helbred.

    Når din sag skal behandles i rehabiliteringsteamet, vil du blive indkaldt til et møde med teamet. Efter mødet, hvor du er til stede sammen med din sagsbehandler, vil teamet komme med en indstilling til, hvad er skal ske i din sag.

    Vil du vide mere om rehabiliteringsteamet?

    Rehabiliteringsteamet er et tværfagligt og rådgivende team, der er en del af sagsbehandlingen i Jobcentret. Du og din sagsbehandler skal mødes med rehabiliteringsteamet, inden der kan træffes afgørelse om blandt andet fleksjob, ressourceforløb og førtidspension.

    Rehabiliteringsteamets formål er at hjælpe dig tættere på arbejdsmarkedet. Teamet skal sikre, at din sag bliver belyst tilstrækkeligt. Derfor arbejder teamet på tværs af de forskellige offentlige myndigheder og sikre en koordineret og sammenhængende plan for dig. 

    Teamet består af repræsentanter på tværs af relevante dele af kommunen:

    • Jobcentret/beskæftigelsesområdet
    • Socialområdet
    • Sundhedsområdet
    • Region Midtjylland (sundhedskoordinator/læge)
    • Eventuelt andre relevante samarbejdspartnere, eksempelvis UU-vejleder, hjerneskadekoordinator eller rusmiddelkonsulent 

    Rehabiliteringsteamet skal, efter at have drøftet din sag, afgive en indstilling til, om du skal have fleksjob, tilskud til selvstændigt erhvervsdrivende, ressourceforløb, førtidspension eller en anden foranstaltning.

    Teamet har ikke kompetence til at afgøre en sag, men kan alene indstille til en afgørelse.

    Kommunen træffer herefter, på baggrund af teamets indstilling, afgørelse i din sag.

    Teamet skal, udover at behandle sager om fleksjob, ressourceforløb og førtidspension, sikre at alle i ressourceforløb får en skræddersyet og sammenhængende tværfaglig plan på tværs af beskæftigelses-, social-, uddannelses- og sundhedsområdet.

    Mødet afholdes på Jobcenter Syddjurs, Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft.

    Hovedreglen er, at du selv deltager i mødet med rehabiliteringsteamet sammen med din sagsbehandler, da din sag ikke kan afgøres uden mødet med rehabiliteringsteamet. Du er velkommen til at tage en bisidder med til mødet f.eks. fra din faglige organisation eller en ven.

    Der er afsat cirka 30 minutter, der både er til mødet med dig og til rehabiliteringsteamets drøftelse efter mødet.

    På mødet stiller rehabiliteringsteamet uddybende spørgsmål om de emner, der har betydning for din arbejdsevne. Formålet er at undersøge, om en tværfaglig indsats kan forbedre din arbejdsevne og dine muligheder på arbejdsmarkedet, og om sagen er tilstrækkeligt dokumenteret.

    Fleksjob, fastholdelsesfleksjob og tilskud til selvstændigt erhvervsdrivende:

    • Fleksjob er målrettet personer, der har en varig og væsentlig nedsat arbejdsevne i forhold til ethvert erhverv.
    • For selvstændigt erhvervsdrivende skal der dog alene ses på arbejdsevnen i forhold til den selvstændige virksomhed.
    • For at blive ansat i fleksjob på den hidtidige arbejdsplads (fastholdelsesfleksjob) skal personen have haft 12 måneders forudgående ansættelse under overenskomstens sociale kapitler eller på særlige vilkår på arbejdspladsen

    Ressourceforløb 

    Ressourceforløb er målrettet personer, der har komplekse problemer ud over ledighed, og som i høj grad risikerer at komme på førtidspension, hvis de ikke får en længerevarende og særlig tværfaglig indsats.

    Visitation til ressourceforløb beror altid på en konkret og individuel vurdering af den enkeltes situation.

    Førtidspension

    Førtidspension er primært målrettet personer over 40 år.

    Unge under 40 år kan ikke få tilkendt førtidspension – medmindre det er helt åbenlyst, at personen aldrig kan komme til at arbejde.

    Endelig afgørelse om førtidspension træffes på pensionsmøde, der holdes én gang om måneden.

    Anden beskæftigelsesrettet indsats

    Hvis rehabiliteringsteamet vurderer, at personens situation ikke er tilstrækkeligt afklaret, eller at personen kan hjælpes tilbage til arbejdsmarkedet med en almindelig beskæftigelsesindsats, så tilbagevises sagen til sagsbehandleren i Jobcentret.

    Se video på star.dk om mødet med rehabiliteringsteamet

    Kontakt

    Jobcenter Syddjurs

    Lundbergsvej 2
    8400 Ebeltoft

    Telefon: 87535000

    E-mail: jobcenter@syddjurs.dk