Kontakt
Borgerservice
Mandag-Tirsdag
08:30 - 15:00
Torsdag
08:30 - 17:00
Fredag
08:30 - 12:00
Tidlig forebyggelse – med henvisning eller visitation – indebærer at identificere og adressere problemer tidligt gennem målrettet støtte og vejledning, før de udvikler sig til større udfordringer.
Familievejledning kan hjælpe med at løse specifikke og mindre problemstillinger omkring jeres barn, den unge eller familien, som ikke kræver mere omfattende støtte.
Familievejledning kan tilbydes til forældre, børn, unge og familier, hvor rådgiveren i Familierådgivningscentret har vurderet, at familien, barnet eller den unge har behov for særlig støtte. Samtidig skal rådgiveren have vurderet, at et afgrænset, forebyggende forløb er tilstrækkelig til at afhjælpe de problemer familien oplever.
Vi kan både hjælpe dig som forælder, dit barn eller din familie som helhed.
Som forælder/familie kan man ende i en situation med så store udfordringer, at man har behov for ekstra hjælp til at håndtere. Du kan for eksempel:
Det kan også være, at du som forælder oplever, at dit barn:
Dit forløb med en familievejleder vil være tilpasset omfanget og kompleksiteten i de udfordringer, som er beskrevet af rådgiveren fra Familierådgivningscentret.
Familievejledning under tidlig forebyggelse er kendetegnet ved, at den specifikke problemstilling, der skal arbejdes med, er konkret og afgrænset. Derfor kan du forvente, at du efter op til 5 samtaler med en familievejleder har fået redskaber til at håndtere og arbejde videre med problemstillingerne selv.
Det kan enten være et forløb for dig/jer som forældre, for hele jeres familie eller udelukkende for jeres barn eller den unge. Familievejlederen tilrettelægger forløbet i samarbejde med jer som familie.
Der er flere muligheder for at sammensætte et forløb med familievejledning alt efter, hvad udfordringen er.
Samtaler, gruppeforløb og terapi foregår i Center for Børn, Unge og Familiers lokaler på hverdage mellem kl. 8.00 – 17.00. Der er også mulighed for, at samtaler med en familievejleder foregår virtuelt.
Derudover kan der i særlige tilfælde være mulighed for, at dit/jeres barn eller den unge får sin egen voksne kontaktperson tilknyttet. Kontaktpersonen giver mulighed for en stabil og tillidsfuld voksenkontakt. Gennem vejledning og støtte kan kontaktpersonen eksempelvis hjælpe jeres barn/den unge til selv at klare konkrete situationer på egen hånd. Det kan eksempelvis være deltagelse i aktiviteter i fritiden.
Lovgrundlag: Lov om social service §11, stk. 3