Som udgangspunkt er maden fra Køkken Syddjurs baseret på danske madtraditioner, hjemmelavet, gerne bæredygtige, økologiske men også konventionelle råvarer.
Maden tilberedes og kvalitetsvurderes ugentlig, for at sikre at brugerne får den bedst mulige spiseoplevelse.
Køkken Syddjurs har bronzemærket i økologi 30%. Målsætningen er sølvmærket på 60%, hvilket er inden for rækkevidde.
Hvad er kølevacuummad (MAP)?
Kølevacuum (MAP) anvendes ved emballering af levnedsmidler for at forlænge holdbarheden. Pakkemetoden er kendt og anvendes for eksempel ved pakning af pålæg, kød m.v., som du sikkert kender det, fra dine indkøb i dagligvarebutikker.
Ved anvendelse af kølevacuum er proceduren følgende:
• Maden laves, som man vil gøre derhjemme.
• Derefter køles maden hurtig ned, for at bevare alle næringsstofferne i maden plus smag og udseende.
• Maden deles ud i portioner i bakkerne.
• De færdige bakker forsegles med film samtidigt med, at den luft, der lukkes inde i bakken ved maden, er en luftblanding, som er kontrolleret (MAP).